Zoveelste ommezwaai Arnautovic bezorgt West Ham hoofdpijn

Reacties

West Ham United zit met de handen in het haar als het gaat om Marko Arnautovic. De spits heeft een transferverzoek ingediend nu de club een bod uit China heeft afgewezen.

Zoveelste ommezwaai Arnautovic bezorgt West Ham hoofdpijn

Het lijkt op een herhaling van zetten. In januari gooide Arnautovic zijn kont ook al in de krib toen er belangstelling was vanuit China. Shanghai SIPG en Guangzhou Evergrande boden toen 42 miljoen euro. Voor Arnautovic reden om met beide clubs te onderhandelen en duidelijk te maken dat hij wilde vertrekken. De Oostenrijker kwam er echter niet uit met de Chinezen en besloot toen plotseling zijn contract bij West Ham te verlengen.

Met een weeksalaris van 120.000 euro boert Arnautovic uitstekend in Londen, maar het grote geld uit China heeft zijn hoofd nu toch weer op hol gebracht. Een eerste bod van 21,2 miljoen euro werd van tafel geveegd door West Ham, dat het geboden bedrag zag als een belediging. Het afwijzen van de aanbieding heeft voor woede gezorgd bij Arnautovic, die direct een transferverzoek ingediend heeft.

'Marko is geen koe of paard dat je verkoopt op de markt', briest broer en zaakwaarnemer Danijel Arnautovic tegen Sky Sports. 'Hij is een zeer getalenteerde voetballer die nu gewoon wordt gebruikt door West Ham. Voor de club is hij niet meer dan een nummer. West Ham wilde van hem af in januari en dat wil de club nog steeds, als er maar genoeg geld op tafel wordt gelegd. Dat is alles waar die club om draait.'

Ondanks die vermeende verschrikkelijke behandeling van West Ham besloot Arnautovic eind januari nog een nieuw contract tot medio 2023 te tekenen bij The Hammers. West Ham heeft de spits, in Nederland vooral bekend vanwege zijn tijd bij FC Twente, laten weten dat hij zijn contract moet respecteren zolang er geen clubs bereid zijn om aan de vraagprijs te voldoen.

Bekijk hier al onze video's
Meer M. Arnautović
Meer over M. Arnautović
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.