Milan raakt verder achterop door onbedoelde Zapata-combinatie

Sampdoria heeft AC Milan zijn tweede competitienederlaag van het seizoen toegediend: 2-0. Duván Zapata maakte het verschil met hulp van Cristián Zapata.

Al vroeg in de wedstrijd leek Sampdoria een uitgelezen mogelijkheid te krijgen om de score te openen. Scheidsrechter Paolo Valeri gaf een strafschop nadat Franck Kessié een voorzet van Ivan Strinic tegen zijn arm had gekregen, maar na contact met de videoscheidsrechter werd besloten de beslissing terug te draaien.

Sampdoria was heer en meester in de eerste helft. Vooral Duván Zapata bezorgde Milan veel problemen, maar Gianluigi Donnarumma hield de bezoekers op de been. Ook Dennis Praet en Gastón Ramírez zorgden voor gevaar. Milan kon daar weinig tegenover stellen.

In de tweede helft was Sampdoria eveneens de bovenliggende partij en in de 72ste minuut kwam de thuisclub ook op een verdiende voorsprong. Daarbij kreeg het hulp van Milan-verdediger Cristián Zapata, die met een kopbal zijn neefje Duván Zapata van Sampdoria in staat stelde de score te openen. In de extra speeltijd besliste de 22 seconden daarvoor ingevallen Ricky Álvarez de wedstrijd door er 2-0 van te maken.

Sampdoria blijft daardoor ongeslagen. De ploeg van trainer Marco Giampaolo heeft elf punten uit vijf duels en bezet daarmee de zevende plaats in de Serie A. AC Milan staat zesde met één punt meer, maar speelde een wedstrijd meer. De achterstand op koplopers Juventus en Napoli bedraagt al zes punten.