Napoli overleeft rollercoasterduel in aanloop naar Feyenoord-thuis

Reacties

Napoli heeft zijn zegereeks in de Serie A een vervolg gegeven, al kostte het de komende Champions League-tegenstander van Feyenoord tegen SPAL de nodige moeite. De ploeg van Maurizio Sarri maakte in het laatste kwart het verschil en won met 2-3.

Napoli overleeft rollercoasterduel in aanloop naar Feyenoord-thuis

Napoli was samen met Juventus de enige ploeg in de Serie A die nog zonder puntenverlies was na de eerste vijf speelronden. De voetbalmachine van Sarri overtuigde en raakte woensdag tegen Lazio nog volledig op stoom. Toen sloeg Napoli in de tweede helft vier keer toe (1-4) na een goal van Stefan de Vrij.

Ook op bezoek bij de nieuwkomer op het hoogste niveau moest Napoli in de achtervolging. Pasquele Schiattarella deed de club van zijn geboortestad pijn met de 1-0. Het antwoord kwam luttele tellen later van een andere Napolitaan. Lorenzo Insigne maakte in de veertiende minuut gelijk met een knap schot in de korte hoek.

In Stadio Paolo Mazza werd het eens niet de dag van clubtopscorer Dries Mertens. Net als zijn collega's bij Napoli, waar Arek Milik geblesseerd uitviel, had de Belg moeite het verschil te maken. Lang hield SPAL stand, maar in de 72ste minuut moest de thuisploeg toch het hoofd buigen. José María Callejón knikte knap raak uit een voorzet vanaf links: 1-2.

Sarri aarzelde niet en gunde Dries Mertens enkele minuten later al rust in aanloop naar de Champions League-week. Tot zijn schrik zag de Napoli-coach SPAL via Federico Viviano terugkomen tot 2-2. Een stunt leek in de maak, maar de titelkandidaat kroop door het oog van de naald. Faouzi Ghoulam ontpopte zich met een uitstekende rush en een dito schot in de 83ste minuut tot redder in nood.

Napoli gaat door de 2-3 zege aan de leiding in de Serie A en kan zaterdagavond bekijken hoe concurrent Juventus het er vanaf brengt in de derby tegen Torino (20.45 uur). De focus gaat dan ook langzaam maar zeker al op Feyenoord-thuis, de wedstrijd van dinsdagavond. Net als Feyenoord heeft Napoli nog geen punten in de Champions League. De Italianen verloren hun eerste duel in Groep F met 2-1 van Shakhtar Donetsk.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.