AS Roma wervelt in de eerste helft langs Udinese en Nuytinck

AS Roma was zaterdagmiddag al na één helft klaar met Udinese (3-1). Stephan El Shaarawy kroonde zich tot de grote man van de thuisploeg door twee keer te scoren.

De Romeinen begonnen met international Kevin Strootman in de basis op het middenveld, terwijl ex-PSV'er Héctor Moreno op de bank plaats moest nemen. Bij de bezoekers stond Bram Nuytinck centraal achterin.

Maar het zou geen prettige wedstrijd worden in Rome voor de Nederlandse verdediger en zijn collega's. Al na twaalf minuten was het Edin Dzeko die aantekende voor de 1-0. De spits van de thuisploeg stond vanuit de kluts ineens oog in oog met doelman Albano Bizzarri en tikte beheerst binnen.

Nog in de eerste helft was het Stephan El Shaarawy die het duel van alle spanning zou ontnemen. De aanvaller tikte na een half uur spelen de bal van dichtbij binnen. Op aangeven van Dzeko was de linksbuiten alert en verdubbelde hij de voorsprong voor Roma. Op slag van rust werd het zelfs nog 3-0 voor La Magica, nadat wederom El Shaarawy trefzeker was. De Italiaan strafte een blunder van Jens Stryger Larsen af, die de bal veel te kort terugspeelde op doelman Bizzarri.

In de tweede helft bloedde het duel een beetje dood. Toch was er een kwartier voor tijd nog een aardige kans op Nederlands succes. Nadat doelman Alisson een fraaie redding in huis had op een poging van Riad Bajic, kopte Nuytinck uit de hoekschop erna op de lat. De eretreffer voor de bezoekers kwam er alsnog, nadat uitgerekend Larsen op aangeven van Nuytinck de buitenspelval van Roma omzeilde en de 3-1 binnenknalde. Een minuut hiervoor miste Diego Perotti namens de ploeg uit Rome nog een strafschop door hard op de paal te knallen.

Door de overwinning staan Strootman en zijn ploeggenoten op twaalf punten uit vijf duels, met drie punten achterstand op koploper Juventus. Volgende week wacht voor AS Roma de clash met AC Milan, dat vooralsnog evenveel punten verzamelde. Udinese haalde slechts drie punten uit zes wedstrijden, waardoor het zich in de onderste regionen van de Serie A begeeft.