AS Roma simpel langs Hellas bij mooie rentree Florenzi

Reacties

Zonder ook maar een moment in de problemen te komen heeft AS Roma de tweede overwinning van het seizoen geboekt. In eigen huis werd Hellas Verona zaterdagavond simpel opzij gezet (3-0). De succesvolle rentree van Alessandro Florenzi was een flinke opsteker voor de Romeinen.

AS Roma simpel langs Hellas bij mooie rentree Florenzi

325 dagen geleden sloeg het noodlot toe voor Florenzi. Tegen Sassuolo, op 26 oktober 2016, scheurde hij zijn voorste kruisband af. Na krap elf maanden revalideren kondigde Roma-coach Eusebio Di Francesco vrijdag al aan dat Florenzi klaar was voor zijn rentree. De Italiaanse trainer voegde daad bij woord en gunde hem zijn eerste speelminuten in de hoofdmacht na bijna een jaar afwezigheid. Na de doordeweekse strijd tegen Atlético Madrid in de Champions League (0-0) besloot Di Francesco basiskrachten Juan Jesus en Kevin Strootman wel op de bank te zetten. Beiden bleven ook het hele duel naast hun trainer zitten.

Vanaf de eerste minuten werd duidelijk dat Roma niet angstig hoefde te zijn voor puntenverlies tegen Hellas. Edin Dzeko kreeg in de eerste tien minuten twee grote kansen, terwijl nieuweling Cengiz Ünder in de zeventiende minuut de punt van de kruising raakte vanuit een moeilijke hoek. Na ruim twintig minuten brak de defensie van Hellas definitief. Na slordig balverlies ging het snel, Radja Nainggolan was het eindstation en maakte de 1-0.

Gedurende de eerste helft speelden AS Roma en Hellas Verona in de stromende regen.
Gedurende de eerste helft speelden AS Roma en Hellas Verona in de stromende regen.

De volgende treffer van de Romeinen liet niet lang op zich wachten. Florenzi bezorgde zichzelf een droomrentree, door vanaf rechts de bal panklaar op het hoofd van Dzeko te leggen. De Bosniër faalde niet en kopte zijn tweede goal van het seizoen binnen. Een kwartier in de tweede helft maakte Dzeko ook de 3-0, maar de aandacht ging vooral uit naar de mooie assist van Aleksandar Kolarov. De van Manchester City overgekomen linksback vond zijn teamgenoot met een puntgave voorzet, waarna Dzeko al glijdend scoorde.

Zodoende was het duel na een uur wel gespeeld. El Shaarawy kreeg nog een grote kans op de 4-0, Hellas kreeg twee klappen te verwerken. Samuel Souprayen moest van het veld met zijn tweede gele kaart en invaller Giampaolo Pazzini zag een doelpunt terecht afgekeurd worden vanwege buitenspel. In de slotfase herkende trainer Di Francesco de juiste situatie om zowel Patrik Schick als Héctor Moreno te laten debuteren. De spits kwam deze zomer over van Sampdoria, Moreno maakte van PSV de stap naar Italië

Roma staat door de overwinning met zes punten net buiten de topvijf van de Serie A. Daarbij moet gesteld worden dat de Romeinen een wedstrijd minder speelden. Het duel met Sampdoria werd vorige week afgelast vanwege noodweer. Hellas staat diep in de degradatiezone met slechts één punt en een doelsaldo van -10.

Overige uitslag:
Fiorentina - Bologna 2-1

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.