Milaan heeft een nieuwe koning: Lukaku troeft zelfs 'O Fenomeno' Ronaldo af

Reacties

Romelu Lukaku twitterde zondag zelf nog dat Milaan een nieuwe koning heeft. De cijfers bevestigen dat inderdaad. De Belgische aanvaller is zo goed gestart aan zijn periode bij Internazionale, dat hij zelfs de Braziliaan Ronaldo achter zich laat.

Milaan heeft een nieuwe koning: Lukaku troeft zelfs 'O Fenomeno' Ronaldo af
© Pro Shots

Lukaku maakte zondag in de spectaculaire derby tegen AC Milan namelijk alweer zijn 21ste officiële treffer. Daar had de 26-jarige spits, die vorig jaar zomer voor 65 miljoen euro overkwam van Manchester United, slechts dertig wedstrijden voor nodig. Het is al ruimschoots meer dan de Belg er vorig seizoen maakte voor de Engelse grootmacht (vijftien in 45 duels). Bovendien is hij nog maar zes treffers verwijderd van het cijfermatig beste jaar van zijn carrière. Nu is dat nog zijn eerste seizoen voor United, toen hij 27 keer scoorde in 51 duels.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Dat Lukaku uitzonderlijk sterk is gestart aan zijn periode in Italië, blijkt wel als we zijn cijfers naast die van andere legendarische aanvallers bij Inter leggen. Ter vergelijking: de Braziliaan Ronaldo scoorde in het seizoen 1997/98 in zijn eerste dertig wedstrijden voor de Nerazzurri negentien keer, nadat hij voor een mondiaal recordbedrag over was gekomen van Barcelona. O Fenomeno eindigde uiteindelijk op 25 goals in de Serie A en werd eind 1997 voor het tweede jaar op rij uitgeroepen tot Wereldvoetballer van het Jaar door de FIFA.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Die Ronaldo troeft Lukaku dus af met 21 goals in zijn eerste dertig duels voor Inter. Ook Rubén Sosa, een andere spits die in de jaren negentig met scherp schoot voor de achttienvoudig kampioen van Italië, kan de Belg met negentien goals in zijn eerste dertig duels in het seizoen 1992/93 niet van de bovenste plek houden. Deze eeuw kwam Christian Vieri het dichtst in de buurt. Ook Hernán Crespo, Diego Milito en meer recent Mauro Icardi kunnen niet tippen aan de fabelachtige start van Lukaku. En dus heeft Milaan inderdaad een nieuwe koning.

Lukaku mocht daar op social media dan enigszins over opscheppen en zo een kleine sneer uitdelen aan Zlatan Ibrahimovic, tegenover Sky Italia was de Belgische aanvaller na de 4-2 zege in de Derby della Madonnina bescheiden. 'Dit is allemaal te danken aan mijn ploeggenoten, de trainer en zijn technische staf. Toen ik arriveerde in Italië, wist ik dat het de moeilijkste competitie was voor een spits om doelpunten te maken. Zij hebben me echt heel erg geholpen om me snel aan te passen.' En dat is, gezien zijn uitmuntende cijfers, zeker gelukt.

Aantal goals voor Inter na eerste 30 duels 

Seizoen Speler Na 30 duels Hele seizoen
2019/20 Romelu Lukaku (Bel) 21 goals -
1997/98 Ronaldo (Bra) 19 goals 34 goals in 47 duels
1992/93 Rubén Sosa (Uru) 19 goals 22 goals in 33 duels
1999/00 & 2000/01 Christian Vieri (Ita) 19 goals N.v.t.
2002/03 Hernán Crespo (Arg) 16 goals 16 goals in 30 duels
2009/10 Diego Milito (Arg) 16 goals 30 goals in 52 duels
2012/13 Rodrigo Palacio (Arg) 16 goals 22 goals in 39 duels
2013/14 & 2014/15 Mauro Icardi (Arg) 15 goals N.v.t.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.