Midtjylland apetrots na 'één van de beste resultaten in de clubhistorie'

Reacties

De trots is groot bij FC Midtjylland na het gelijkspel in De Kuip donderdagavond (2-2). De Denen toonden karakter tegen Feyenoord en blijven daardoor in de race voor overwintering in de Europa League.

Midtjylland apetrots na 'één van de beste resultaten in de clubhistorie'
© Pro Shots
Feyenoord
Feyenoord
2 - 2
FC Midtjylland
FC Midtjylland

Trainer Albert Capellas stond ESPN achteraf met een goed gemoed te woord. Hem werd gevraagd of deze remise als een overwinning voelde. 'Natuurlijk', reageerde de Spanjaard, die van 2010 tot 2014 als assistent bij Vitesse werkte. 'Ik was heel blij met hoe we begonnen. We hebben aan iedereen laten zien dat we het ook kunnen tegen heel goede teams als Feyenoord in dit stadion met deze geweldige atmosfeer, waar ik echt van houd', aldus Capellas.

'De tweede helft hebben we bij momenten afgezien, maar we hebben volgehouden en laten zien dat we konden lijden. Ik ben erg trots op de jongens, dat ze hier een punt hebben gepakt. Dat is heel goed voor het Deense voetbal. Ik ben heel, heel erg blij. Feyenoord-uit is heel zwaar. Daarom is dit punt voor mij veel meer waard dan het punt dat we thuis tegen ze gepakt hebben', legde de oefenmeester uit.

Ook in Deense media heerst er trots. 'Feyenoord won zijn laatste Europese thuiswedstrijd met 6-0 van Sturm Graz en ging ongetwijfeld uit van een overwinning tegen de Denen. Midtjylland begon echter dapper en kwam op voorsprong. In de tweede helft werd Midtjylland wel serieus teruggedrongen en hadden de bezoekers het verdedigend heel zwaar. Met een beetje geluk heeft de club toch een belangrijk punt gepakt', concludeert Jyllands-Posten.

Ekstra Bladet, de grootste krant uit Denemarken, is ook lovend. 'De vroege voorsprong van Midtjylland was een terechte beloning voor de dappere start. Helaas raakten de gasten daarna verstrikt in de klauwen van Feyenoord, dat Midtjylland bij momenten uit elkaar dreigde te scheuren. Maar de verdediging rond uitblinker Erik Sviatchenko hield stand, waardoor FC Midtjylland uiteindelijk één van de beste uit-resultaten uit de geschiedenis van de club wist neer te zetten. De Europese droom blijft in leven.'

UEFA Europa League

Stand Groep F UEFA Europa League 2022/2023

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Feyenoord
6
2
2
2
13-9
+4
8
2
FC Midtjylland
6
2
2
2
12-8
+4
8
3
Lazio
6
2
2
2
9-11
-2
8
4
Sturm Graz
6
2
2
2
4-10
-6
8
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Feyenoord
Meer over Feyenoord
Meer FC Midtjylland
Meer over FC Midtjylland
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.