Feyenoord houdt voorsprong wéér niet vast tegen taai FC Midtjylland

Feyenoord heeft donderdagavond in de Europa League opnieuw niet gewonnen van FC Midtjylland. Net als in Denemarken eindigde ook de ontmoeting in De Kuip in een 2-2 gelijkspel. En wéér gaven de Rotterdammers een voorsprong uit handen tegen de taaie Denen.

Feyenoord
Feyenoord
2 - 2
FC Midtjylland

Feyenoord koerste vorige week in Denemarken lang af op een overwinning, maar gaf die in de slotfase toch nog uit handen. Ook een week later maakten de Rotterdammers het zichzelf weer onnodig moeilijk. Na een prima openingsfase, waarin Santiago Giménez en Sebastian Szymanski al de eerste mogelijkheden hadden gekregen, kwam Midtjylland namelijk op voorsprong.

De pegel van Emiliano Martínez was prachtig, maar de Uruguayaanse middenvelder kwam in balbezit door slecht uitverdedigen van Alireza Jahanbakhsh. Doelman Justin Bijlow kon niets uitrichten tegen het kiezelharde schot. Even eerder had hij Feyenoord met een knappe redding nog wel voor een achterstand behoed toen Gustav Isaksen langs Marcos López glipte.

Feyenoord liet zich niet uit het veld slaan door de vroege tegentreffer en ging, gesteund door het thuispubliek, op jacht naar de gelijkmaker. Gernot Trauner was vijf minuten na de 0-1 al heel dicht bij, maar de Oostenrijkse verdediger raakte bij een corner in eerste instantie de paal en kopte de rebound vervolgens tegen doelman Jonas Lössl aan.

Quinten Timber werd in de slotfase van de eerste helft hard op zijn enkel geraakt, maar speelde uiteindelijk toch door tot de 71ste minuut.

Na een half uur werd het geduld van Feyenoord alsnog beloond. Giménez en Szymanski behielden allebei goed het overzicht, waarna Quinten Timber doelman Lössl dan eindelijk passeerde. Vlak daarna werd Timber hard op zijn enkel geraakt. Het leek voor hem het einde van de wedstrijd te betekenen, maar de 21-jarige middenvelder kon uiteindelijk toch verder.

Met Timber ook na rust in het elftal leek Feyenoord de wedstrijd al vroeg in de tweede helft naar zich toe te trekken. Dávid Hancko zorgde na een artistiek hakballetje van Lutsharel Geertruida bij een corner voor de voorsprong. Die was tien minuten later echter alweer verdwenen, toen verdediger Erik Sviatchenko raak kopte uit een vrije trap van Evander.

Het duurde even voordat Feyenoord zich van die klap herstelde. De Rotterdammers kregen van scheidsrechter Rade Obrenovic meer gele kaarten (drie) dan dat ze kansen creëerden. Tien minuten voor tijd gaf invaller Patrik Wålemark met een schot tegen de paal het startsein voor een slotoffensief, maar dat leverde niet het gewenste resultaat op.