Feyenoord geeft overwinning toch nog uit handen tegen Midtjylland

Feyenoord heeft een overwinning op bezoek bij FC Midtjylland in de Europa League uit handen gegeven. Halverwege leidden de Rotterdammers in Denemarken nog met 0-2, maar na rust hield de ploeg van trainer Arne Slot die voorsprong niet vast. Desondanks blijft Feyenoord op doelsaldo koploper in Groep F.

FC Midtjylland
2 - 2
Feyenoord
Feyenoord

Feyenoord wist dat het met een overwinning in Denemarken goede zaken kon doen, nadat Lazio eerder deze donderdag op een doelpuntloos gelijkspel was blijven steken. Midtjylland bewees voor de interlandperiode met een stunt tegen de Romeinen echter dat het een ploeg was om rekening mee te houden en dat bleek ook in Herning.

Met de van Pfeiffer herstelde Lutsharel Geertruida weer terug in het elftal had Feyenoord het in de openingsfase lastig tegen Midtjylland. Justin Bijlow zag een vrije trap van Gustav Isaksen rakelings over zijn doel vliegen. Even later dook de Deense vleugelspits nogmaals voor hem op, maar linksback Marcós Lopez schoot Bijlow te hulp.

Aan de andere kant was het bij de eerste de beste kans van Feyenoord wel meteen raak. Na een rommelige situatie kwam de bal terecht bij Sebastian Szymanski, die doelman Jonas Lössl passeerde met een schuiver. In eerste instantie werd er gevlagd voor buitenspel van Danilo, maar de VAR constateerde dat daar géén sprake van was.

Vlak voor rust had Feyenoord de arbitrage opnieuw aan zijn zijde, toen Orkun Kökçü een vrije trap op de elleboog van Evander schoot. De Braziliaan hield zijn arm dusdanig voor zijn gezicht dat scheidsrechter Mohammed Al-Hakim de beelden op advies van de VAR nog eens bekeek en de Zweed wees naar de stip. Kökçü benutte de penalty, al zat Lössl er nog aan.

Zo was er halverwege geen vuiltje aan de lucht voor Feyenoord, al was het geblesseerd uitvallen van Oussama Idrissi wel een tegenvaller. Tien minuten na rust kreeg Slot er nog een zorg bij, toen Isaksen met een volley voor de aansluitingstreffer zorgde. Het betekende de inleiding van een Deens slotoffensief, waarin Feyenoord uiteindelijk zwichtte voor de druk.

Bij een vrije trap van Pione Sisto kwamen de Rotterdammers nog goed weg, omdat de bal de bovenkant van de lat raakte. Vijf minuten voor tijd viel de gelijkmaker alsnog. Invaller Juninho tikte een voorzet van Evander van dichtbij binnen. Feyenoord zocht daarna nog wel naar de overwinning, maar die kwam niet. Zo staan alle teams na drie duels nog op vier punten in Groep F.