Messi, Ronaldo en Mexicanen voegen zich bij illuster rijtje WK-gangers

Reacties

Lionel Messi en Cristiano Ronaldo staan op het punt om nog maar een record aan hun oeuvre toe te voegen. Het illustere sterrenduo gaat namelijk op voor hun vijfde WK-deelname. Een evenaring van een record.

Messi, Ronaldo en Mexicanen voegen zich bij illuster rijtje WK-gangers

Nooit deden spelers vaker dan vijf keer mee aan het grootste eindtoernooi in het mondiale voetbal. Messi en Ronaldo waren er namens Argentinië en Portugal in 2006 echter ook al bij. Ook op de WK's van 2010, 2014 en 2018 deden de veelwinnaars mee.

Beide sterren jagen in Qatar nog op hun eerste WK-titel. Messi was er nog het dichtste bij toen hij in 2014 in verlenging de finale van Duitsland verloor door een treffer van Mario Götze. Ronaldo kende bij zijn debuut al zijn hoogtepunt. Portugal haalde destijds de halve finale, terwijl het land daarna nooit meer verder kwam dan de achtste finales.

Behalve Messi en Ronaldo zijn er nog twee spelers die voor de vijfde keer naar het WK gaan. Voormalig PSV'er Andrès Guardado was er in 2006 in Duitsland ook al bij. Dat geldt ook voor landgenoot Guillermo Ochoa. De doelman gaat eveneens op voor zijn vijfde wereldkampioenschap.

Het kwartet voegt zich bij een rijtje van nog twee Mexicanen. Antonio Carbajal en Rafael Márquez waren er ook vijf keer bij. De Duitser Lothar Matthäus en Italiaan Gianluigi Buffon waren ook vijf keer van de partij een WK, al kwam Buffon in 1998 niet in actie. Dat duo werd overigens ook nog wereldkampioen. Matthäus in 1990, Buffon in 2006. 

Wil jij alles lezen over het WK en nog dichter bij de actie komen? Word dan nu hier lid van VI PRO en krijg gratis onze exclusieve WK-special (t.w.w. €9,99) bij een maandelijks opzegbaar abonnement.

Ben je al lid van VI PRO? Bestel dan hier de WK-special met 30% korting.
Word nu lid van VI PRO
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.