Messi rijgt mijlpalen aaneen: 'We zijn niet meer verbaasd'

Reacties

Lionel Messi bereikte in de met 2-0 gewonnen derby tegen Espanyol weer een aantal fraaie mijlpalen. Met twee goals staat de Argentijn nu op een seizoenstotaal van 41 doelpunten in alle competities. Het is voor het tiende seizoen op rij dat Messi minimaal veertig goals weet te maken.

Messi rijgt mijlpalen aaneen: 'We zijn niet meer verbaasd'

In het seizoen 2009/10 begon de fraaie doelpuntenreeks van Messi. Het was het eerste seizoen dat hij de grens van veertig goals in een seizoen passeerde. De teller stopte dat seizoen na 47 doelpunten. De acht seizoenen daaropvolgend, met het seizoen 2011/12 als ultieme uitschieter (73 goals), lukte het de Argentijn wederom die grens te passeren. Zaterdagmiddag maakte Messi het tiental seizoenen compleet met twee goals in de derby tegen Espanyol.

Alleen kijkend naar zijn goals in La Liga is het ook alweer zijn achtste seizoen dat Messi minstens dertig goals maakt. Hij staat nu op 31 competitietreffers. In 2009/10 maakte hij er 34 om in de daaropvolgende jaren met respectievelijk 31 (10/11), 50 (11/12), 46 (12/13), 43 (14/15), 37 (16/17) en 34 (17/18) goals steeds minstens een dertigtal aan treffers te noteren.

Ploeggenoot Sergio Busquets kijkt niet meer op van de duizelingwekkende cijfers. 'Zijn spel is misschien bijzonder voor buitenstaanders, maar wij zijn niet meer verbaasd. Wat hij tijdens trainingen doet, is lastiger om tijdens wedstrijden te doen, maar we zijn er inmiddels aan gewend. Hij is zo belangrijk voor ons. Het is altijd fijn om Messi in je team te hebben', zei de middenvelder tegen AS.

Nóg meer mijlpalen
Door zijn goals hielp Messi Barcelona aan de zesde driepunter op rij in La Liga en ook qua overwinningen bereikte Messi een fraaie mijlpaal. Het was zijn 334ste overwinning in La Liga en daarmee staat hij samen met voormalig Real Madrid-doelman Iker Casillas bovenaan de ranglijst van spelers met meeste zeges in de Spaanse competitie. Dinsdag kan Messi, als hij speelt, alleen aan de leiding van dat klassement komen als Barcelona op bezoek gaat bij Villarreal.

Ook op de ranglijst van meeste wedstrijden van Barcelona maakte Messi een klein stapje. Tot het duel met Espanyol moest de Argentijn nog de tweede plaats delen met Andrés Iniesta (beiden 674 wedstrijden), maar na zijn optreden in de Catalaanse derby hoeft Messi nu alleen nog Xavi voor zich te dulden.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.