Messi leidt Barcelona langs Getafe, Neymar valt uit

Reacties

Barcelona heeft zich eenvoudig geplaatst voor de kwartfinale van de strijd om de Copa del Rey. Lionel Messi bezorgde de Catalanen een 2-0 zege op bezoek bij Getafe nadat het heenduel ook al eenvoudig was gewonnen.

Messi leidt Barcelona langs Getafe, Neymar valt uit

Vorige week woensdag won Barça in eigen huis met 4-0, waarbij de meeste aandacht uitging naar Messi. De Argentijn maakte zijn rentree na een afwezigheid van ruim twee maanden door een hamstringblessure. Messi luisterde zijn rentree op met twee treffers en deed ook in de return van zich spreken.

In het Coliseum Alfonso Pérez begon Messi voor het eerst sinds 10 november 2013 weer in de basis bij de ploeg van trainer Tata Martino en de aanvaller liet wederom zien dat de ploeg uit de voorstad van Madrid tot zijn favoriete tegenstanders behoort.

Op slag van rust opende Messi de score. Op aangeven van Cristian Tello tikte hij knap binnen. In de 63ste minuut maakte hij ook 0-2 en de tweede treffer van de aanvaller was zeer fraai. Na een geweldige individuele actie gaf hij de hele Getafe-defensie het nakijken en schoof de bal in het lege doel.

Daardoor is Messi nu bij 22 treffers betrokken in zestien officiële duels met Getafe. De Argentijn scoorde veertien keer en bereidde er acht voor. Alleen tegen Real Madrid (18 goals/11 assists) had de viervoudig Wereldvoetballer van het Jaar vaker aandeel in een doelpunt.

Barcelona won dus eenvoudig en schaarde zich daardoor bij de laatste acht in het bekertoernooi. In de kwartfinale van de strijd om de Copa del Rey wacht een dubbele confrontatie met Levante. Tegenvaller van de avond was echter het geblesseerd uitvallen van Neymar, die met een op het oog serieuze enkelkwetsuur al na 28 minuten het veld moest verlaten.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.