Maand januari haalt het beste in Messi naar boven

Reacties

Met twee goals in de bekerwedstrijd tegen Getafe is het jaar 2014 voortvarend begonnen voor Lionel Messi. Afgaande op de statistieken kunnen we deze maand nóg meer vuurwerk verwachten van de aanvaller van Barcelona.

Maand januari haalt het beste in Messi naar boven

Sinds Messi het shirt van Barcelona draagt, blijkt hij vooral in januari uiterst productief voor de Blaugrana's. Inmiddels staat de teller voor de Argentijn, die in oktober 2004 debuteerde voor Barcelona, in de eerste maand van het jaar op 45 doelpunten in 46 officiële wedstrijden. In geen enkele andere maand maakte hij meer doelpunten voor Barcelona.

Als we ook kijken naar het aantal assists van Messi, dan is januari samen met september de maand waarin Messi het meeste bij doelpunten betrokken is in dienst van de Catalanen. In beide maanden had hij een hand in 61 treffers van zijn ploeg: in januari door middel van 45 goals en zestien assists, in september via 42 goals en negentien assists.

Productieve invaller
Messi kwam tegen Getafe voor de 61ste keer als invaller in het veld bij Barcelona, op een totaal van 396 officiële wedstrijden. Zijn bijdrage als wisselspeler mag er zijn: hij kwam tot dertig goals en drie assists. Het was de zevende keer dat Messi tot minstens twee doelpunten kwam bij een invalbeurt.

Inclusief zijn duels als basisspeler voor Barcelona én zijn optredens voor de Argentijnse nationale ploeg betekende het duel met Getafe een mijlpaal voor Messi: hij heeft nu in honderd wedstrijden voor club en land minstens twee keer gescoord. Dat gebeurde in 94 duels met de Catalanen en in zes interlands met Argentinië.

Maanden met de meeste inbreng van Messi bij Barcelona
Maand Duels Goals Assists Goals + assists
Januari 46 45 16         61
September 44 42 19         61
November 46 41 13         54
Maart 38 43 7         50
April 46 30 12         42
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.