Messi leidt Barça in jubileumwedstrijd naar CL-overwintering, Inter dankt 'Lautaku'

Reacties

Barcelona heeft woensdag de knock-outfase van de Champions League bereikt door Borussia Dortmund te verslaan. De Duitsers moeten daardoor nog volop aan de bak om te overwinteren in het miljardenbal, aangezien concurrent Internazionale won bij Slavia Praag.

Messi leidt Barça in jubileumwedstrijd naar CL-overwintering, Inter dankt 'Lautaku'
© Pro Shots
Barcelona
Barcelona
3 - 1
Borussia Dortmund
Borussia Dortmund

Bij Barcelona viel op dat Ivan Rakitic voor het eerst sinds 21 september weer eens in de basis stond. De Kroaat vormde met Sergio Busquets en Frenkie de Jong het middenveld, terwijl Dortmund-sterspeler Jadon Sancho verrassend op de bank begon. Voor Lionel Messi was het een bijzondere wedstrijd, namelijk zijn zevenhonderdste officiële duel in dienst van Barcelona. Zoals gewoonlijk toonde de Argentijn zich ook bij dat jubileum belangrijk voor zijn ploeg. Dat gebeurde wel pas nadat trainer Ernesto Valverde vroeg moest wisselen. Ousmane Dembélé raakte geblesseerd en Antoine Griezmann kwam erin.

Daarna sloeg Messi voor het eerst toe. De Argentijn zag dat Luis Suárez een loopactie startte, gaf de bal op het juiste moment en zag zijn ploeggenoot de score openen. Eerder werd een doelpunt van de Uruguayaan nog afgekeurd wegens buitenspel. Vijf minuten na de 1-0 pakte Barça een cadeautje van Dortmund gewillig uit. De Jong onderschepte een slechte pass van Mats Hummels, waarna Barcelona zich effectief toonde. Suárez schoof af op Messi, die vanaf de linkerkant raak schoot.

Barcelona zat zo op rozen en kwam via Griezmann vlak na rust al bijna op 3-0, maar keeper Roman Bürki stond in de weg. Aan de andere kant deelde Julian Brandt een speldenprikje uit namens Dortmund. Griezmann had het laatste woord. De pass van Messi vanuit het centrum was perfect op maat voor de Fransman, die met een schuiver een einde maakte aan het laatste sprankje hoop van Dortmund, dat via de ingevallen Sancho nog wel de eretreffer maakte.

Slavia Praag
Slavia Praag
1 - 3
Internazionale
Internazionale

Internazionale maakt weer volop kans op een plek in de knock-outfase na een ruime zege bij Slavia Praag. De Italianen klommen daardoor over Dortmund heen op basis van het onderlinge resultaat. Weer waren Romelu Lukaku en Lautaro Martínez goud waard voor de Milanezen, hoewel de eerste kans wel voor de thuisploeg was. Josef Husbauer kopte naast uit een voorzet van Petr Sevcik. Aan de andere kant meldde Inter zich via Borja Valero, die Martínez bediende en hem nog de scherpte zag missen voor het doel. Dat was na negentien minuten wel anders toen Lukaku slim gebruik maakte van zijn lichaam en zo de bal in bezit hield. De Belg gaf voor op Martínez, die de score opende.

Het meest merkwaardige moment van de wedstrijd volgde een kwartier later. Peter Olayinka ging naar de grond na een tackle van Stefan de Vrij, maar scheidsrechter Szymon Marciniak gaf geen strafschop. Het spel ging verder en in de tegenstoot scoorde Lukaku op aangeven van Martínez. De videoscheidsrechter bekeek het hele voorval echter terug en oordeelde dat het toch een overtreding was van De Vrij. De 0-2 ging dus niet door en Slavia kreeg een penalty, die door Tomas Soucek werd benut: 1-1.

Wat volgde was een interessante tweede helft waarin Inter uiteindelijk toch aan het langste eind trok. Toch kreeg Slavia via onder anderen Lukas Masopust goede mogelijkheden, maar hij stuitte tot twee keer toe op keeper Samir Handanovic. Aan de andere kant kopte Lukaku tegen de lat en dwong Marcelo Brozovic de doelman van Slavia tot een redding. In de slotfase sloegen de bezoekers toch nog twee keer toe. Lukaku maakte er op aangeven van Valentin Lazaro 1-2 van, waarna de Belg ook nog de assist gaf op de 1-3 van Martínez. Het duo Martínez-Lukaku, soms al 'Lautaku' genoemd, was zo dus weer belangrijk.

UEFA Champions League

Stand Groep F UEFA Champions League 2019/2020

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Barcelona
6
4
2
0
9-4
+5
14
2
Borussia Dortmund
6
3
1
2
8-8
0
10
3
Internazionale
6
2
1
3
10-9
+1
7
4
Slavia Praag
6
0
2
4
4-10
-6
2
* Actueel tot en met 29 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer Barcelona
Meer over Barcelona
Meer Borussia Dortmund
Meer over Borussia Dortmund
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.