Messi krijgt rust en heeft laatste duel voor Barça mogelijk al gespeeld

Reacties

Lionel Messi komt niet in actie in de laatste wedstrijd van het seizoen. Barcelona-trainer Ronald Koeman heeft hem rust gegund.

Messi krijgt rust en heeft laatste duel voor Barça mogelijk al gespeeld

Barcelona maakt op de clubwebsite bekend dat Messi met toestemming van Koeman de training van vrijdag heeft laten schieten. Met het oog op het toernooi om de Copa América met Argentinië krijgt de superster een welverdiende pauze. Zaterdag hoeft hij niet aan te treden op bezoek bij Eibar.

Dat betekent dat Messi het seizoen afsluit met 38 goals in 47 officiële duels voor Barcelona. Dertig van die treffers maakte hij in La Liga, waardoor de topscorerstitel hem al niet meer kan ontgaan. Gerardo Moreno van Villarreal heeft zeven treffers minder.

Omdat Messi dit seizoen niet meer in actie komt voor Barcelona, is het de vraag of de verliespartij van zondag op eigen veld tegen Celta de Vigo zijn laatste duel is geweest voor de Catalaanse grootmacht. Door de 1-2 nederlaag, ondanks een goal van Messi, is Barcelona al niet meer in de race om de titel. Die strijd gaat tussen Atlético en Real Madrid op de laatste speeldag.

De toekomst van Messi is voortdurend onderwerp van gesprek. De club wil graag met hem verder, maar hij beschikt wel over een aflopende verbintenis. Ook de toekomst van Koeman is nog onzeker. Mocht Messi voor een vertrek kiezen, dan zal het duel met Celta onder Koeman dus de boeken ingaan als de allerlaatste wedstrijd die hij ooit speelde voor Barcelona.

LaLiga

Stand LaLiga 2020/2021

Spanje

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Atlético Madrid
38
26
8
4
67-25
+42
86
2
Real Madrid
38
25
9
4
67-28
+39
84
3
Barcelona
38
24
7
7
85-38
+47
79
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer Barcelona
Meer over Barcelona
Meer L. Messi
Meer over L. Messi
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.