Messi haalt snoeihard uit naar scheids: 'Je hebt ons twee keer genaaid!'

Reacties

Lionel Messi en scheidsrechter Raphael Claus worden voorlopig geen vrienden. De Argentijnse vedette was tijdens het WK-kwalificatieduel met Paraguay ronduit woedend op de Braziliaanse arbiter en haalde hard naar hem uit.

Messi haalt snoeihard uit naar scheids: 'Je hebt ons twee keer genaaid!'
© Pro Shots
Argentinië
Argentinië
1 - 1
Paraguay
Paraguay

Argentinië won de eerste twee duels in de Zuid-Amerikaanse cyclus, maar bleef in de nacht van donderdag op vrijdag (Nederlandse tijd) thuis tegen Paraguay steken op een 1-1 gelijkspel. Dat kwam mede door de VAR, die onder meer een doelpunt van Messi afkeurde. Dit deed hij omdat er ongeveer een halve minuut eerder een Argentijnse overtreding zou zijn gemaakt.

En dat schoot bij Messi volledig in het verkeerde keelgat, niet in de laatste plaats omdat hij vond dat de Brazilaanse arbiter Claus hem en zijn landgenoten maar nauwelijks in bescherming nam tegen de zeer felle Paraguayanen. Bovendien vond Claus het in de twintigste minuut wél nodig om de bezoekers een strafschop te geven.

Vlak nadat zijn goal werd afgekeurd was Messi dan ook woedend op de scheidsrechter, zo is duidelijk te zien op tv-beelden. 'Je hebt ons nu al twee keer genaaid, twee keer heb je het verkloot!', zo schreeuwde hij richting Claus, terwijl hij twee vingers opstak. Ook zijn bondscoach Lionel Scaloni was na het moment woest. 'Waar fluit je nou voor? Belachelijk! Echt belachelijk!'

Scaloni uitte na afloop dan ook kritiek op de VAR. 'Ik moet even ademhalen voordat ik over dit onderwerp praat... Op deze manier vindt niemand voetbal meer leuk', zo sprak hij op zijn persconferentie. 'Ik denk dat we moeten zoeken naar een manier waarop er meer duidelijkheid komt over de VAR en de beslissingen. Vandaag had hij namelijk nog vaker in kunnen grijpen, maar dat heeft hij niet gedaan. Dat is lastig te snappen.'

Messi's Argentinië bijt zich na VAR-beslissing stuk op Paraguay
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.