Mertesacker en Arteta krijgen hun zin: Arsenal hengelt Omar Rekik binnen

Reacties

Een schitterende transfer voor Omar Rekik, het jongere broertje van Karim. De net negentien jaar geworden centrumverdediger verruilt Hertha BSC voor Arsenal, een overstap die al een tijd in de lucht hing.

Mertesacker en Arteta krijgen hun zin: Arsenal hengelt Omar Rekik binnen
© Pro Shots

Hoewel hij pas negentien jaar is, versleet Omar Rekik al de nodige clubs. Hij speelde in de jeugd bij Feyenoord, Manchester City, PSV en Olympique Marseille, waarmee hij telkens zijn grote broer Karim volgde. Toen laatstgenoemde in de zomer van 2017 van Frankrijk naar Hertha BSC verhuisde, was het dus niet onlogisch dat Omar ook die kant op ging. Nadat Karim onlangs al de overstap maakte van Hertha naar Sevilla, scheiden de wegen van de broers nu écht.

In Berlijn brak Omar nooit door in het eerste elftal, al zat hij eind vorig seizoen wel driemaal op de bank in de Bundesliga. Nu maakt hij dus de overstap naar Londen, een transfer die zich al enige tijd aankondigde. Al op de laatste dag van de zomerse transferwindow kwam naar buiten dat Arsenal (waar Rekik in eerste instantie aansluit bij de Onder-23) hem wilde halen. Toen waren beide partijen echter niet op tijd met het afronden van de transfer. Dat is nu dus wel gebeurd, melden The Gunners.

Dat de overstap is bevestigd, was ook al geen verrassing meer. Eerder op de donderdag werd Mikel Arteta (manager van het eerste elftal) nog gevraagd naar de situatie van Rekik, die een dag eerder al meetrainde met zijn nieuwe teamgenoten. 'Omar is een jong talent die we al een tijdje volgen, we denken dat hij een mooie toekomst heeft. Als we kunnen, zullen we meer details geven. Het nieuws zal er snel zijn', zo sloot de Spanjaard af.

Onder de indruk
Hij heeft nu dus zijn zin gekregen. Engelse media melden bovendien dat Per Mertesacker ook verguld is. De Duitse ex-verdediger speelde jarenlang voor Arsenal en is momenteel actief in de jeugdopleiding van de Londenaren. Hij zou zich in de gesprekken met de club uit zijn vaderland én met Rekik zelf extra hebben ingezet om de jongeling naar Londen te halen, aangezien hij zeer onder de indruk is van de jeugdinternational van zowel Nederland als Tunesië.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Meer Arsenal
Meer over Arsenal
Meer O. Rekik
Meer over O. Rekik
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.