Club blundert: Omar Rekik slachtoffer van administratieve fout

Reacties

Omar Rekik mag voorlopig geen competitiewedstrijden spelen voor zijn nieuwe werkgever Servette. De verdediger, uitgeleend door Arsenal en in het verleden ook actief voor Sparta Rotterdam, is door een administratieve fout niet ingeschreven.

Club blundert: Omar Rekik slachtoffer van administratieve fout
© Pro Shots

Servette haalde diverse versterkingen binnen in de afgelopen transferperiode en had tot 15 februari de kans om de nieuwe spelers in te schrijven. Daarvoor moesten wel eerst vertrokken spelers van de lijst gehaald worden. Dit heeft Servette, ondanks het vertrek van diverse spelers, niet gedaan.

Rekik is een van de vier nieuwelingen bij Servette, drie daarvan konden niet ingeschreven worden door de administratieve fout. Dit heeft de Zwitserse bond inmiddels bevestigd. Door een uitleenperiode van een andere speler kwam er wel automatisch een plekje vrij voor Servette, maar die vrijgekomen werd niet aan Rekik gegeven.

Zo kan de jongere broer van Karim Rekik voorlopig fluiten naar speelminuten in de Zwitserse competitie. Servette is ook nog actief in de Conference League, op de UEFA-site staat Rekik wél bij de selectie. In Europa zou Rekik voorlopig dus minuten kunnen maken, Servette staat tegenover Ludogorets in de tussenronde van de Conference League. Het eerste duel eindigde in 0-0.

Servette zelf wilde niet reageren op het voorval, er werd alleen gesteld dat de club werkt aan een oplossing. Het verhuren van spelers zou een oplossing kunnen zijn, omdat dan automatisch een plekje vrijkomt op de selectielijst. Servette probeert de zaak ook voor te leggen bij een comité, om dispensatie te krijgen en de spelerslijst alsnog aan te kunnen passen na de deadline.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.