Merkwaardige hoofdrol Ibisevic bij winnend Hertha BSC

Hertha BSC heeft zondag het thuisduel met FSV Mainz 05 gewonnen: 2-1. Beide ploegen eindigden de wedstrijd met tien man. Hertha is gestegen naar de derde plaats in de Bundesliga.

De thuisploeg kwam nog wel op achterstand in Berlijn. Aaron Seydel reageerde alert nadat een voorzet van Pablo De Blasis slecht werd weggewerkt door de defensie van Hertha. Spits Vedad Ibisevic zorgde tien minuten later voor de gelijkmaker op aangeven van ex-Feyenoorder Salomon Kalou.

Mainz moest al na 62 minuten met tien man verder. Verdediger Jean-Philippe Gbamin incasseerde zijn tweede gele kaart. Hertha profiteerde al snel van de overtalsituatie. Ibisevic scoorde voor de tweede keer, terwijl Kalou weer de assist leverde. De spits van Hertha haalde het einde van de wedstrijd echter niet. Met nog een kwartier op de klok kreeg hij zijn tweede gele kaart en werd het tien tegen tien. Ondanks een slotoffensief van Mainz vielen er geen goals meer.

Hertha maakt een sprong op de ranglijst en staat derde met 24 punten. Mainz staat negende met zeventien punten en wordt gepasseerd door Schalke 04, dat eerder op de zondag won van SV Darmstadt 98 (3-1).