Schalke laat langs kansloos Wolfsburg, Köln dankt Modeste

Reacties

Schalke 04 heeft met een zege op VfL Wolfsburg een sterke reeks voortgezet. 1. FC Köln loste Hertha BSC af als nummer drie in de Bundesliga.

Schalke laat langs kansloos Wolfsburg, Köln dankt Modeste

VfL Wolfsburg – Schalke 04 0-1
VfL Wolfsburg en Schalke 04 hadden voor de interlandperiode (voorzichtig) de weg omhoog ingezet. Voor de gasten kreeg die opmars een vervolg dankzij een late goal van Leon Goretzka, die in de 82ste minuut de ban brak en daarmee matchwinner werd in Gelsenkirchen.

Schalke, dat aantrad zonder de geblesseerde Klaas-Jan Huntelaar, kreeg met de zege waar het recht op had. Die Königsblauen werd een half uur voor tijd een strafschop onthouden, toen Luiz Gustavo Benedikt Höwedes op de hakken tikte.

Mede door de niet toegekende penalty hield de defensie van Wolfsburg met Jeffrey Bruma als pijler lang stand. Ook doelman Diego Benaglio bewees met enkele knappe reddingen zijn waarde voor Die Wölfe, die geen enkele keer op het Schalke-duel schoten. Maar acht minuten voor tijd moest hij toch het hoofd buigen, waardoor VfL Wolfsburg veertiende is. Schalke klimt naar de elfde plaats.

Borussia Mönchengladbach – 1. FC Köln 1-2
Borussia Mönchengladbach, dat woensdag tegen Manchester City aantreedt in de Champions League, heeft in blessuretijd zijn meerdere moeten erkennen in streekgenoot 1. FC Köln. Lars Stindl had de thuisploeg na een half uur op het spoor van een succes gezet, maar opnieuw Anthony Modeste bewees zijn enorme waarde voor Köln. De Franse spits bezorgde zijn ploeg met zijn twaalfde Bundesliga-treffer van het seizoen een springplank naar de overwinning. Marcel Risse was met zijn treffer in de 91ste minuut het goudhaantje voor Die Geissbocken, die daardoor de nieuwe nummer drie zijn.

Modeste is met zijn twaalf treffers dit seizoen de meest trefzekere speler in de vijf grootste competities in Europa.
Modeste is met zijn twaalf treffers dit seizoen de meest trefzekere speler in de vijf grootste competities in Europa.

FC Augsburg -  Hertha BSC 0-0
Hertha BSC heeft zich voorlopig gehandhaafd op de vierde plaats in de Bundesliga. De Berlijnse formatie zal toch met weinig genoegen terugkijken op het bezoek aan het laag geklasseerde FC Augsburg, dat ondanks de personele problemen een welkom punt pakte om afstand te nemen van de gevarenzone. Bij Augsburg was Paul Verhaegh basiskracht.

Overige uitslagen:
FSV Mainz 05 – SC Freiburg 4-2
Darmstadt 98 – Ingolstadt 04 0-1

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.