Dominant Hoffenheim klimt naar topdrie na zege op Hertha

Reacties

1899 Hoffenheim zet de opmars in de Bundesliga voort na de 1-0 zege van zondag op Hertha BSC. De ploeg van trainer Julian Nagelsmann is dit seizoen samen met RB Leipzig en koploper Bayern München nog ongeslagen.

Dominant Hoffenheim klimt naar topdrie na zege op Hertha

De bezoekers uit de Duitse hoofdstad hadden weinig in de melk te brokkelen. Met dominant voetbal had de thuisploeg alle controle. Hoffenheim werd vooral gevaarlijk uit standaardsituaties en niet geheel verrassend werd daaruit ook de score geopend. Verdediger Niklas Süle (foto) kopte raak uit een vrije trap van Kerem Demirbay.

Het enige dat Nagelsmann zijn ploeg kon verwijten, was dat de score bij 1-0 bleef. Hoffenheim kreeg ook na rust voldoende kansen op meer, terwijl Hertha inzakte en weinig creëerde. Spits Andrej Kramaric schoot naast en Sandro Wagner zag zijn poging gekeerd worden door Hertha-doelman Rune Jarstein. In totaal schoot Hoffenheim 23 keer, waarvan zeven keer op doel.

Na een seizoenstart met vier gelijke spelen is Hoffenheim de afgelopen weken geklommen op de ranglijst. De ploeg haalt door de zege Hertha in en staat derde met negentien punten. Bayern staat bovenaan met 23 punten en RB Leipzig staat daar tussen met 21 punten. Hertha vindt zichzelf met zeventien punten terug op plaats vier.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.