Hattrick-hero Kalou helpt Hertha langs dolend Gladbach

Reacties

Hertha BSC heeft in eigen huis met 3-0 gewonnen van Borussia Mönchengladbach. Ex-Feyenoorder Salomon Kalou tekende voor alle drie de treffers en velde zo het vonnis over de dramatisch presterende bezoekers.

Hattrick-hero Kalou helpt Hertha langs dolend Gladbach

Het was pas de tweede keer dit seizoen dat Kalou in de Bundesliga in de basis mocht beginnen bij de ploeg van trainer Pál Dárdai. De 31-jarige Ivoriaan, die vorig seizoen nog veertien keer scoorde in 31 competitieoptredens voor Hertha, kon bij de seizoenstart niet rekenen op een basisplaats en kreeg vervolgens te maken met rugklachten. Kalou mocht daarna in het duel met 1. FC Köln in de basis beginnen, maar werd vooral in de strijd om de DFB-Pokal of als invaller gebruikt.

Voor het duel met Gladbach kreeg hij echter weer eens vanaf de aftrap de kans met een rol achter diepe spits Vedad Ibisevic. Kalou betaalde dat vertrouwen terug door zijn ploeg na achttien minuten op voorsprong te zetten. Hij kopte een voorzet van Mitchell Weiser tegendraads achter doelman Yann Sommer. Een kwartier later was het opnieuw raak voor de 83-voudig international van Ivoorkust.

De malaise voor de bezoekers was compleet toen Christoph Kramer vervolgens voor rust nog zijn tweede gele kaart pakte en het veld moest verlaten. Kalou kon daarna in de tweede helft zijn hattrick completeren door opnieuw op aangeven van Weiser te scoren, ditmaal na een slim steekpassje.

Dankzij de tweede Bundesliga-hattrick van Kalou - de vorige was bijna precies een jaar geleden tegen Hannover (3-1 op 6 november 2015) - stijgt Hertha naar de derde plaats op de ranglijst. Gladbach blijft door de nieuwe zeperd de nummer elf van Duitsland.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.