1899 Hoffenheim gaat met een uitermate goed gevoel de winterstop in. Borussia Dortmund hielp de ploeg van Alfred Schreuder in het zadel en keerde zelfs met een bittere teleurstelling huiswaarts.

1899 Hoffenheim
2 - 1
Borussia Dortmund

Na het midweekse succes bij Union Berlin kon Schreuder weer wat rustiger achterover leunen. De overwinning in de hoofdstad nam de druk wat van de ketel, die was ontstaan na een teleurstellende reeks van vijf duels met een schamele oogst van één punt.

Drie dagen na die verlossende zege konden Schreuder en co een volgende opsteker verwelkomen. Hoffenheim leek af te steven op een nederlaag tegen Borussia Dortmund, dat na ruim een kwartier via Mario Götze op voorsprong was gekomen.

In het laatste kwartier kantelde de wedstrijd onverwachts. In de 79ste minuut profiteerde Hoffenheim van geschutter in de BVB-defensie. De ingevallen Jürgen Locadia zag dat de bal na zijn inzet via keeper Roman Bürki voor de voeten van Sargis Adamyan belandde; 1-1.

In de 87ste minuut kon Hoffenheim opnieuw juichen. Na een voorzet van Adamyan kopte Andrej Kramaric knap raak. Na het groene licht van de VAR kon de thuisploeg voorzichtig beginnen met het feestje, dat na het laatste fluitsignaal echt gevierd werd.

Hoffenheim is door de zege geklommen naar de zesde plaats in de Bundesliga. De achterstand op nummer vier Dortmund is nog maar drie punten.