Memphis steekt Van Dijk hart onder de riem en komt op stoom met Lyon

Memphis Depay heeft het competitieduel met AS Monaco zondagavond aangegrepen om Virgil van Dijk een hart onder de riem te steken. De aanvalsleider van Olympique Lyon was met zijn vijfde competitiegoal opnieuw belangrijk voor zijn ploeg, die vooral in de eerste helft een wervelend optreden afleverde en Monaco met opvallend grote cijfers aan de kant schoof.

Olympique Lyonnais
4 - 1
Monaco
Monaco

Zeker omdat Lyon voor de interlandperiode nog zo moeizaam scoorde. In vier competitieduels scoorde de ploeg van Rudi Garcia slechts twee keer in een periode die werd gedomineerd door de perikelen rond de uiteindelijk afgeketste transfer van Memphis naar Barcelona. Toeval of niet, maar nu duidelijk is dat de toekomst van de Oranje-international voorlopig nog in Frankrijk ligt, begint het bij Les Gones ook weer te draaien.

Vorige week won Lyon al op bezoek bij Strasbourg (2-3), waarbij Memphis met drie assists een hoofdrol vertolkte. Een week later was de 26-jarige aanvaller weer zelf trefzeker. Na een flitsende counter was zette Houssem Aouar, tijdens de voorbije transferperiode eveneens in verband gebracht met een vertrek, hem vrij voor de keeper. Memphis rondde bekwaam af en vierde zijn doelpunt door een shirt te tonen met een boodschap voor Van Dijk.

In de openingsfase waren er ook nog kansen voor Monaco, maar Anthony Lopes hield het doel van Lyon schoon met enkele knappe reddingen. In het laatste kwartier voor rust zag de Portugese doelman dat zijn ploeggenoten naar een 4-0 ruststand wervelden. Spits Karl Toko Ekambi sloeg twee keer toe en tussendoor scoorde Aouar uit een penalty, waar Memphis de aanzet voor gaf met een briljant hakballetje op Toko Ekambi, die ten val werd gebracht.

Monaco kwam die driedubbele dreun niet meer te boven, al kreeg het na rust al snel een penalty. Wissam Ben Yedder benutte die, maar het leidde niet tot een wonderbaarlijke comeback. Memphis was zelfs nog enkele keren dicht bij de vijfde treffer, maar die viel niet meer. Wel kreeg Melvin Bard nog rood. Het neemt niet weg dat Lyon onder leiding van zijn Nederlandse aanvoerder weer op stoom lijkt met de kraker tegen Lille (zondag) in aantocht.

Begin deze week sprak Memphis op Twitter ook al zijn steun uit aan Van Dijk, die een maandenlange revalidatie te wachten staat van een zware knieblessure.