Memphis maakt woorden waar en toont opnieuw zijn waarde voor Lyon

Memphis Depay heeft zondag meteen weer van zich laten horen bij Olympique Lyon. Na de interlandbreak met het Nederlands elftal liet de aanvaller zich gelden met drie assists tegen Strasbourg.

Strasbourg
Strasbourg
2 - 3
Olympique Lyonnais

In aanloop naar de wedstrijd tegen Strasbourg sprak Memphis uit dat hij de zomerse transferperikelen achter zich wilde laten. De Nederlander was dicht bij een overstap naar Barcelona. 'Ik ben zeer trots speler en aanvoerder van Lyon te zijn. Ik denk dat er veel misverstanden zijn geweest, er was veel onjuiste berichtgeving te lezen. Er was interesse, maar ik ben nu hier. Het ligt nu achter ons, ik kijk naar het heden. Mijn doel is om Lyon volgend seizoen in de Champions League te krijgen. Ik zal al het mogelijke doen om te helpen.'

Memphis maakte die woorden tegen Strasbourg meteen waar. Al na twaalf minuten was de aanvaller voor het eerst bij een goal betrokken. Memphis gaf een pass door de lucht op Tino Kadewere, die vorig seizoen nog topscorer van de Ligue 2 werd toen hij verhuurd werd aan Le Havre. De spits wist nu wel raad met de bal die hij kreeg van Memphis en schoot door de benen van de keeper raak. Halverwege de eerste helft sloeg Memphis weer toe met een voorzet vanaf de rechterflank die door Karl Toko Ekambi hard raak werd geschoten.

Hetzelfde recept werd gehanteerd bij de 0-3 van Lyon. Thiago Mendes lanceerde Memphis met een goede steekpass. De aanvaller omspeelde keeper Bingourou Kamara, maar werd vervolgens de weg versperd. Toko Ekambi stond echter op de juiste plek om op aangeven van Memphis zijn tweede goal van de middag te maken. Zo had Memphis in één helft drie assists gegeven. Sinds januari 2017 gaf niemand in de Ligue 1 zo veel assists als de Nederlander, namelijk 35.

Strasbourg bracht de spanning wel terug. Kort na de 0-3 zorgde invaller Habib Diallo met een intikker uit een rebound voor 1-3. Jean-Eudes Aholou maakte er na rust weer een echte wedstrijd van met een bekeken schot in de rechterhoek. Memphis was na die treffer nog dicht bij de 2-4 van Lyon, maar naast drie assists geven zat een goal er niet in voor de aanvaller. Gelukkig voor hem hield Lyon de voorsprong vast en boekte de ploeg pas de tweede zege van het seizoen in de Ligue 1.