Memphis komt met boodschap over vrijgesproken Mendy

Oranje-international Memphis Depay heeft het op social media opgenomen voor Benjamin Mendy, die vrijdag voor de tweede keer werd vrijgesproken van verkrachting.

Memphis komt met boodschap over vrijgesproken Mendy
© Pro Shots

Mendy maakte in 2017 voor bijna zestig miljoen euro de overstap van AS Monaco naar Manchester City, maar zijn verblijf in Engeland kreeg een naar einde. Hij speelde sinds augustus 2021 geen enkele wedstrijd meer na beschuldigingen van verkrachting en liep deze zomer uit zijn contract bij de regerend landskampioen.

Eerder dit jaar liet de rechtbank al meerdere aanklachten vallen en inmiddels is Mendy in twee rechtszaken niet schuldig bevonden, waardoor hij is vrijgepleit. Memphis vraagt zich af wat dit met de (voetbal)toekomst van Mendy doet.

'Benjamin Mendy, laten we erover praten', begint hij een post op Instagram (zie onderaan). 'Alle zaken zijn verworpen, dus wat gaan we nu doen? Wie gaat deze broeder helpen genezen? Wie wordt verantwoordelijk voor de schade aan zijn naam, hoe krijgt hij zijn carrière terug?', vraagt de aanvaller van Atlético Madrid zichzelf af.

Memphis geeft aan dat hij met Mendy heeft gesproken terwijl de linksback opgesloten zat. 'Ik heb dit onderwerp nooit besproken, omdat ik de details niet kende. Maar ik heb hem een keer via FaceTime gesproken terwijl hij achter de tralies zat en ik heb een paar keer tegenover hem gestaan op het veld. Ik zag geen kwaad in de man.'

Als laatste doet Memphis een oproep. 'We kunnen niet accepteren dat dit ons als atleten overkomt. Wie gaat er voor ons opkomen in tijden van nood, als de schade al is aangericht? Kijk hier niet van weg mensen!'

Gezien het gevoelige onderwerp heeft de redactie van VI besloten om bij voorbaat al de commentsectie onder dit bericht uit te zetten.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's