'Memphis is een speler van wereldklasse, hij kan elk team pijn doen'

Reacties

Nu Olympique Lyon komend seizoen hoe dan ook geen Europees voetbal speelt, zorgt dat ook voor vraagtekens over de toekomst van Memphis Depay. De Oranje-international heeft zijn contract nog altijd niet verlengd, waardoor een vertrek waarschijnlijk is.

'Memphis is een speler van wereldklasse, hij kan elk team pijn doen'
© Pro Shots
Olympique Lyonnais
Olympique Lyonnais
0 - 3
Bayern München
Bayern München

Technisch directeur Juninho liep daar woensdagavond na de uitschakeling tegen Bayern München al op vooruit door te stellen dat belangrijke spelers als Moussa Dembélé en Houssem Aouar waarschijnlijk vertrekken. Maar ook Memphis hoort thuis in dat rijtje, al noemde de Braziliaan de 26-jarige aanvaller niet bij naam.

Voorzitter Jean-Michel Aulas deed dat eerder dit jaar al wel en stelde toen al dat de kans klein was dat Memphis zijn tot 2021 lopende contract zou verlengen, als Lyon zich niet zou plaatsen voor Europes voetbal. Nu dat inderdaad niet het geval is, wordt het voor Memphis waarschijnlijk verlengen óf vertrekken.

Dat is althans het meest voor de hand liggende scenario, tenzij Lyon het risico neemt dat zijn aanvoerder volgend jaar gratis de deur uitloopt. Trainer Rudi García hield zich op de vlakte. 'Het is niet aan mij om in te gaan op financiële zaken, dat is aan van de voorzitter van de club en de technisch directeur.'

Wat García wel weet is dat hij een ploeg met uitstekende spelers heeft, die hun kwaliteiten andermaal hebben bewezen in de Champions League. 'Maar ik wist ook al hoe goed mijn spelers waren voordat we de halve finale van de Champions League haalden. We hebben een geweldig team, we zullen wel zien.'

Wereldklasse
Met dat laatste was Bayern-trainer Hansi Flick het roerend eens. Hij stelde zelfs dat de aanvallers van Lyon niet veel slechter zijn dan die van Paris Saint-Germain, tegenstander in de finale. 'Memphis Depay is een speler van wereldklasse. Hij is lang geblesseerd geweest, meer speelt hier op topniveau. Hij kan ieder team pijn doen.'

Memphis slaagde daar tegen Bayern niet in. Zo schoot hij in de openingsfase in kansrijke positie in het zijnet. Het komt hem op kritische beoordelingen in de Franse media te staan, maar de voormalig PSV'er bewees dit CL-seizoen met zes goals in acht duels wel degelijk het verschil te kunnen maken op het hoogste niveau.

En dus is de vraag waar de toekomst van Memphis ligt, nu het einde van zijn contract drieënhalf jaar na zijn komst van Manchester United in zicht is. Komt er interesse op gang voor de 51-voudig international, of moet hij zich komend seizoen tevreden stellen met alleen competitie- en interlandvoetbal?

Toekomst Memphis: van AS Roma tot Chelsea, voor welke club moet hij kiezen?
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.