Memphis en Tete met kater richting Nederlands elftal

Reacties

Olympique Lyon is niet overtuigend begonnen aan het nieuwe seizoen in de Ligue 1. De Franse topclub leed vrijdagavond in de thuiswedstrijd tegen OGC Nice alweer de tweede nederlaag.

Memphis en Tete met kater richting Nederlands elftal
Olympique Lyonnais
Olympique Lyonnais
0 - 1
Nice
Nice

Bij Nice stond de uitwedstrijd in Lyon voor een groot deel in het teken van de terugkeer van Mario Balotelli. De spits leek na het afgelopen seizoen te vertrekken, maar tekende uiteindelijk toch een nieuw contract in de Zuid-Franse badplaats. Op bezoek bij Lyon schudde hij voor aanvang de hand van Memphis Depay, die als diepe spits was opgesteld bij de thuisploeg.

Het werd niet de wedstrijd van Memphis en ook niet de wedstrijd van Balotelli. Het enige doelpunt werd vijf minuten na rust gemaakt door Allan Saint-Maximin, die na een goede dribbel verwoestend uithaalde. Omdat zijn poeier nog werd getoucheerd door Lyon-verdediger Marcelo, was keeper Anthony Lopes kansloos. Een comeback voor Lyon zat er hierna niet in.

Het werd zo een teleurstellende avond voor Memphis, maar zeker ook voor Kenny Tete. De rechtsback speelde dit seizoen nog geen minuut voor Lyon en bleef vrijdag weer negentig minuten op de bank zitten. Desondanks werd Tete, net als Memphis, door bondscoach Ronald Koeman opgenomen in de Oranje-selectie voor de interlands tegen Peru en Frankrijk.

Memphis heeft er bij Lyon overigens een concurrent bijgekregen, zo werd vlak voor het eindsignaal bekend. Moussa Dembélé is als vervanger van de naar Real Madrid vertrokken Mariano Diáz overgenomen van Celtic.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.