Lyon koopt nieuwe concurrent voor Memphis weg bij Celtic

Reacties

Olympique Lyon heeft zich versterkt met Moussa Dembélé. De 22-jarige spits komt over van Celtic, waar hij de afgelopen seizoenen veel indruk maakte.

Lyon koopt nieuwe concurrent voor Memphis weg bij Celtic

Lyon was op zoek naar een spits na het vertrek van Mariano Díaz. De 25-jarige Dominicaan keerde woensdag terug naar zijn oude club Real Madrid. Het vertrek van Díaz kwam niet als een verrassing voor Lyon, dat snel overschakelde naar Dembélé. Vrijdagavond, een paar uur voor het sluiten van de transferdeadline, werd een akkoord bereikt met Celtic.

De Schotten namen Dembélé in 2016 over van Fulham en beleefden vervolgens veel plezier aan de Fransman. In 94 officiële duels voor The Bhoys scoorde hij 51 keer. In de Champions League maakte hij onder meer indruk met twee treffers in het spectaculaire 3-3 gelijkspel tegen Manchester City.

Na twee jaar in Schotland en daarvoor vier jaar in Engeland keert Dembélé nu terug naar zijn vaderland. Lyon betaalt volgens Franse media ruim twintig miljoen euro voor de 22-jarige Fransman, die voor de spitspositie moet concurreren met Memphis Depay en Bertrand Traoré.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.