Real Madrid heeft noodverband Díaz binnen

Reacties

Mariano Díaz keert terug naar Real Madrid. De 25-jarige aanvaller komt over van Olympique Lyon, waar hij het afgelopen seizoen goed was voor achttien competitietreffers. Díaz heeft een contact voor vijf seizoenen getekend en wordt vrijdag gepresenteerd in Madrid. 

Real Madrid heeft noodverband Díaz binnen

Díaz doorliep de jeugdopleiding van Real, maar kreeg weinig kansen in het eerste elftal. Hij debuteerde in augustus 2016 pas op 23-jarige leeftijd en kwam sindsdien tot slechts veertien officiële optredens, waarvan dertien als invaller. De concurrentie voorin was met onder anderen Cristiano Ronaldo, Karim Benzema en Álvaro Morata simpelweg te groot en dus koos hij in de zomer van 2017 voor een vertrek naar Lyon.

De Fransen betaalden acht miljoen euro voor de spits, maar Real bedong wel een optie in het contract om Díaz terug te halen, zoals ze dat eerder deden bij Morata en Juventus. Nu Ronaldo en Morata (vorig jaar) zijn vertrokken bij de Madrilenen zat de club plotseling erg dun in de aanvallers.

Sevilla leek aan de haal te gaan met Díaz, maar Real stak een stokje voor die transfer en betaalt zo'n 22 miljoen euro voor de spits uit de Dominicaanse Republiek.

Het vertrek van Díaz naar Real betekent dat Memphis Depay een concurrent minder heeft bij Lyon. De Nederlander moest tot nu toe met Díaz en Bertrand Traoré concurreren voor de twee posities in de aanval.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.