Frenkie de Jong debuteert bij Oranje

Reacties

Frenkie de Jong zit voor het eerst bij de selectie van het Nederlands elftal. De Ajax-middenvelder is door bondscoach Ronald Koeman opgeroepen voor de wedstrijden tegen Peru en Frankrijk, hij debuteert daarmee bij de nationale ploeg.

Frenkie de Jong debuteert bij Oranje

De Jong maakte in 2015 de overstap van Willem II naar Ajax, waar hij vorig seizoen zijn definitieve doorbraak kende. Hoewel hij van origine middenvelder is, posteerden Marcel Keizer en Erik ten Hag hem ook regelmatig centraal achterin. Daar speelde De Jong ook in het begin van dit seizoen een paar keer, maar nu Matthijs de Ligt en Daley Blind het centrale duo vormen, staat hij weer op het middenveld.

Zijn goede prestaties bij Ajax, waarmee De Jong deze week nog het hoofdtoernooi van de Champions League bereikte, leveren hem nu voor het eerst een plek in het keurkorps van Koeman op. Wel speelde hij al zes keer voor Jong Oranje. Uit de voorselectie zijn de namen van Marco Bizot, Timothy Fosu-Mensah, Hans Hateboer, Terence Kongolo, Guus Til, Steven Berghuis, Steven Bergwijn, Eljero Elia en Wout Weghorst geschrapt.

Voor de rechtsbackpositie verkiest Koeman dus Tete (die bij Olympique Lyon maar amper meer aan de bak komt) boven Atalanta Bergamo-basisklant Hateboer. Opvallend is verder dat de bij PSV bijzonder goed presterende Bergwijn en Feyenoord-steunpilaar Berghuis niet zijn opgeroepen. Voorin kiest Koeman verder niet voor kersvers VfL Wolfsburg-spits Weghorst, maar voor PSV'er Luuk de Jong.

Het Nederlands elftal oefent op donderdag 6 september tegen Peru. Die wedstrijd zal voor een groot deel in het teken staan van het afscheid van Wesley Sneijder, die derhalve ook bij de groep zit. De recordinternational zal voor een laatste keer in wedstrijdverband uitkomen voor Oranje. Drie dagen later, op zondag 9 september, volgt de kraker tegen Frankrijk in het toernooi om de Nations League.

De volledige selectie van Oranje:

Doel: Jasper Cillessen (Barcelona), Sergio Padt (FC Groningen), Jeroen Zoet (PSV).
Verdediging: Patrick van Aanholt (Crystal Palace), Nathan Aké (AFC Bournemouth), Daley Blind (Ajax), Virgil van Dijk (Liverpool), Daryl Janmaat (Watford), Matthijs de Ligt (Ajax), Kenny Tete (Olympique Lyon), Stefan de Vrij (Internazionale).
Middenveld: Donny van de Beek (Ajax), Frenkie de Jong (Ajax), Davy Pröpper (Brighton & Hove Albion), Marten de Roon (Atalanta Bergamo), Wesley Sneijder (Al Gharafa), Kevin Strootman (Olympique Marseille), Tonny Vilhena (Feyenoord), Ruud Vormer (Club Brugge), Georginio Wijnaldum (Liverpool).
Aanval: Ryan Babel (Besiktas), Luuk de Jong (PSV), Justin Kluivert (AS Roma), Memphis Depay (Olympique Lyon), Quincy Promes (Spartak Moskou, op weg naar Sevilla).

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.