Koeman haalt Frenkie de Jong bij voorselectie Oranje

Reacties

Bondscoach Ronald Koeman heeft woensdag zijn voorlopige selectie van het Nederlands elftal bekendgemaakt. Daarin is voor het eerst plek voor Ajax-middenvelder Frenkie de Jong, die dus mag hopen op zijn debuut in Oranje.

Koeman haalt Frenkie de Jong bij voorselectie Oranje

Het Nederlands elftal oefent op 6 september tegen Peru. Die wedstrijd zal voor een groot deel in het teken staan van het afscheid van Wesley Sneijder, die derhalve ook bij de groep zit. De recordinternational zal voor een laatste keer in wedstrijdverband uitkomen voor Oranje. Drie dagen later volgt de kraker tegen Frankrijk in het toernooi om de Nations Cup.

Als De Jong de laatste schifting overleeft, kan hij in een van die twee duels dus debuteren voor Oranje. Ook relatieve nieuwkomers Wout Weghorst, Hans Hateboer, Ruud Vormer, Guus Til en Justin Kluivert zijn door Koeman bij de groep gehaald. Dat geldt ook voor Kenny Tete, die al geruime tijd niet veel speelt bij Olympique Lyon. Ook Timothy Fosu-Mensah keert terug.

Jetro Willems zit er - ondanks zijn open sollicatie van onlangs - niet bij. Ook voor spelers als Jeffrey Bruma, Karim Rekik, Wesley Hoedt en Jürgen Locadia (zij zaten in de recente historie vaker bij de selectie) is geen plek. De onlangs als international gestopte Bas Dost is er als vanzelfsprekend eveneens niet bij.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.