Melo volgt Mourinho, Immers wil darter worden

Reacties

In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Melo volgt Mourinho, Immers wil darter worden

'Als je geen contact wilt, dan  moet je maar gaan tennissen.'
• Aan duidelijkheid laat Felipe Melo niets te wensen over. Zijn boodschap is gericht aan Paul-José Mpoku, aanvaller van Chievo Verona. In het thuisduel met Internazionale (0-1) brak Mpoku zijn jukbeen door toedoen van de Braziliaan. Met zijn uitlatingen volgde Melo José Mourinho, de Chelsea-manager die ook mannelijk voetbal predikte. Hij verwees daarbij eveneens naar een andere sport; in zijn geval badminton (zie hieronder).

Lex Immers (29) weet al wat hij na zijn voetballoopbaan het liefst wil gaan doen. De aanvallende middenvelder van Feyenoord wil blijven sporten: hij wil profdarter worden. 'Ik wil graag darten in de PDC. Ik heb zelfs aan Raymond van Barneveld gevraagd of het mogelijk is om mijn leeftijd nog in de PDC te komen. Hij zegt dat het absoluut mogelijk is. Als je het talent ervoor hebt, dan moet het lukken. Ik denk zelf dat het mogelijk is.' (Omroep West)

'Onze competitiestart is alsof je een kroeg vol meiden inloopt'
• West Ham United is uitstekend aan het seizoen begonnen. De ploeg van trainer Slaven Bilic versloeg onder meer grootmachten Arsenal (2-0), Liverpool (3-0) en Manchester City (2-1, afgelopen zaterdag) buitenhuis. De trainer is uiteraard in zijn nopjes met de prestaties van zijn elftal en vergeleek de competitiestart in de Engelse pers met een kroeg vol dames.

Ajax heeft enkele honderden vluchtelingen uit opvangcentra in de regio Amsterdam uitgenodigd om het bekerduel met De Graafschap van woensdag bij te wonen. Ajax nodigt de vluchtelingen uit in het kader van de maatschappelijke betrokkenheid. Afgelopen week maakte de club ook al bekend één euro per verkocht ticket voor de wedstrijd tegen Celtic te doneren aan instanties die vluchtelingen helpen.

Diego Tardelli kreeg dit weekend een cadeautje. Waarschijnlijk waren de bedoelingen niet goed, maar een voetbalfan wilde de Braziliaanse ex-speler van PSV graag wat meegeven. De aanvaller van het Chinese Shandong Luneng werd tijdens de wedstrijd tegen Shanghai Shenhua bijna geraakt door het projectiel. Bij nader onderzoek bleek het een iPhone te zijn.

'Achteraf had ik die kritiek intern moeten houden.'
Bas Dost kreeg vorige week flinke kritiek van zijn trainer Dieter Hecking; de oefenmeester vond de spits egoïstisch. Zaterdag maakte de Nederlander als invaller echter de enige twee treffers van Die Wölfe. Niet lang daarna bood Hecking zijn excuses aan.

• Zo vader, zo zoon. In het geval van Diego Simeone en zijn nageslacht Giovanni gaat dat zeker op. De zoon van de Atlético Madrid-trainer speelt inmiddels in het eerste elftal van het Argentijnse Banfield. Daar maakte hij afgelopen weekend deze goal, na een heerlijke aanval.

'Als kind zat jij zeker op badminton?'
• Diego Costa liet zich zaterdag met zijn provocaties tijdens het duel tussen Chelsea en Arsenal niet echt van zijn beste kant zien. Na afloop van de wedstrijd stelde een journalist hierover een vraag aan Chelsea-coach José Mourinho, die op zijn beurt het probleem niet zo zag.

'Ik deed de uitspraken over Vidal uit emotie. Hij is zonder twijfel een waardevolle speler voor Bayern.'
• Arturo Vidal kreeg na het Champions League-treffen tussen Bayern München en Olympiakos Piraeus flinke kritiek te verduren van Franz Beckenbauer, onder meer omdat de zeventigjarige clublegende van Bayern de Chileen te statisch vond. Dit weekend speelde Vidal echter een prima wedstrijd tegen SV Darmstadt 98 (3-0 winst), waardoor Der Kaiser zijn kritiek terugnam. (Sport1.de)

Tjaronn Chery staat vooral bekend om de mooie doelpunten die hij zo nu en dan maakt. Maar dat het niet altijd feest kan zijn, bewees de aanvallend ingestelde middenvelder van Queens Park Rangers afgelopen zaterdag in de wedstrijd tegen Hull City (1-1). Zijn moment of shame is vanaf de 45ste seconde te bewonderen. Hoe krijg je het voor elkaar?

• Manchester United en Memphis Depay waren zondag met 3-2 te sterk voor Southampton. De ex-speler van PSV droeg de zege van zijn ploeg na afloop op aan ploeggenoot Luke Shaw, die in het Champions League-duel met PSV van afgelopen dinsdag een dubbele beenbreuk opliep.

This victory is for @lukeshaw23

Een foto die is geplaatst door Memphis (@memphisdepay) op

'Nederland gaat het EK halen.'
• In ons land is het vertrouwen in een goede afloop van de kwalificatiereeks van het Nederlands elftal voor het EK inmiddels flink gedaald, maar bij onze zuiderburen geloven ze er heilig in dat Oranje het toernooi gaat halen. Tenminste, Kevin De Bruyne gelooft er heilig in. De middenvelder van Manchester City vertelt in het AD dat hij verwacht dat Oranje volgend jaar gewoon van de partij is in Frankrijk.

• Mooie doelpunten verdienen vaak een plaats in deze rubriek. Maar keepers die op fraaie wijze een goal voorkomen, mogen ook wel eens in het zonnetje gezet worden. Zoals Manchester United-keeper David de Gea, die in het duel met Southampton van gisteren deze reflex in huis had.

'Ik heb veel met Dennis Bergkamp geoefend op schieten met rechts.'
Arek Milik scoorde zondag, na drie wedstrijden zonder treffer, in het duel met Excelsior (2-0 winst) weer eens. Opvallend feitje: hij deed dat met rechts, waar hij normaal áltijd met links scoort. Na afloop van de wedstrijd verklapte de Poolse spits in gesprek met AjaxTV het geheim achter zijn eerste treffer met zijn chocoladebeen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.