Van der Wiel mist tattoos, nieuw nachtkastje voor El Ghazi

Reacties

In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Van der Wiel mist tattoos, nieuw nachtkastje voor El Ghazi

• Er zijn maar weinig topvoetballers met meer tatoeages op hun lichaam dan Gregory van der Wiel. Tot verbazing van de Oranje-international heeft zijn evenbeeld in de nieuwe videogame FIFA 16 echter helemaal géén inkt op zijn lichaam. Wellicht dat de makers van het spel ook iets kunnen veranderen aan het niveau dat de rechtsback van Paris Saint-Germain de laatste twee interlands van Oranje haalde…

'Ik denk dat ik er een nieuw nachtkastje bij moet kopen'
Anwar El Ghazi kreeg woensdag van Ajax voor de vierde keer in zijn loopbaan de trofee voor Doelpunt van de Maand uitgereikt. De twintigjarige rechtsbuiten knalde in augustus schitterend raak op bezoek bij AZ. Inmiddels staat de Eredivisie-topscorer op zes treffers. Hij hoopt dat aantal nog te verdrievoudigden. 'Ik heb geen glazen bol, maar misschien vijftien of twintig treffers?' formuleerde hij desgevraagd een doelstelling. (Ajax.nl)

• Voetballen zoals Cristiano Ronaldo kunnen er op deze aardkloot maar weinig, maar ruiken zoals de Real Madrid-vedette is opeens een stuk haalbaarder geworden. De Portugees heeft een nieuwe parfumlijn gelanceerd: Cristiano Ronaldo Legacy. Afgaand op de naam van het goedje hoopt de doelpuntmachine blijkbaar niet alleen op het voetbalveld een erfenis na te laten...

• Opvallende fanmail voor FC Dordrecht. In de brievenbus van stadion De Krommedijk zat woensdagochtend namelijk een brief van een Japans meisje, dat enorm fan is van de Schapenkoppen. Een brief die ze overigens begint met 'Guten tag'. Zou ze weten dat Dordrecht een Nederlandse stad is?

• Oostenrijk kwalificeerde zich dinsdagavond voor het eerst in de geschiedenis op eigen kracht voor een EK-eindronde. En sommige mensen draaiden daardoor een beetje door. Zo ook Marcel Koller, de Oostenrijkse bondscoach. Hij verscheen zo op een persconferentie over het EK in Frankrijk van volgend jaar...

Bryan Ruiz was dinsdag goud waard voor zijn land Costa Rica. De ex-speler van onder meer FC Twente en PSV maakte in het vriendschappelijke duel met Uruguay het enige doelpunt. Bekijk hier de samenvatting van de wedstrijd tussen de twee Zuid-Amerikaanse landen.

'Bedankt voor de schop onder mijn kont.'
• Dinsdag hadden we John Terry al die aangaf José Mourinho een van de beste trainers te vinden en nu blijkt dat ook Raphaël Varane goede herinneringen aan de Portugees heeft overgehouden. In gesprek met Le Journal du Dimanche laat de jonge verdediger (22) weten dat hij veel aan de oefenmeester te danken heeft. De twee werkten samen bij Real Madrid en daar kreeg de Fransman een 'schop onder zijn kont' van zijn trainer, om hem te laten merken dat hij beter moest spelen.

• Soms heb je als voetballer van die dagen waarop alles tegen zit. Constant balverlies, kansen op open doel die er niet in gaan of zelfs een eigen doelpunt. Maar Patrick Flynn, speler van het Ierse Longford Town, maakt het wel heel bont. Hij moest er via een live-verslag van het twitteraccount van zijn club achter komen dat hij moest spelen. Wat er toen gebeurde...

• Dat Hulk sterk is, wisten we al. Maar de filmpjes van de aanvaller die Zenit Sint-Petersburg deze zomer de wereld instuurde, gaan wel erg ver. Zo trok de Braziliaan onder meer zijn kluisje van de muur en schoot hij een doelman dwars door de goal heen. Hoe dit kan? De Russische club onthulde het op het eigen videokanaal.      

• Met een benutte strafschop in het EK-kwalificatieduel met Zwitserland (2-0 zege) kroonde Wayne Rooney zich tot all-time topscorer van Engeland. De teller van de aanvaller van Manchester United tikte dinsdagavond de vijftig aan, waarmee de 29-jarige Rooney Sir Bobby Charlton voorbijging op de lijst van topscorers aller tijden. Hij toonde zich in de kleedkamer emotioneel, nadat hij een speciaal shirt in ontvangst had genomen van bondscoach Roy Hodgson. Die dwong hem overigens op subtiele wijze tot een toespraak.

• Lang is er getwijfeld of ook Lionel Messi wel van deze planeet kwam, maar nu is er bewijs gevonden dat de Argentijnse steraanvaller ook maar een mens is. In de vriendschappelijke wedstrijd tegen Mexico bleek ook hij te kunnen missen.

'Ik denk niet dat er betere spelers beschikbaar waren. Ik heb ze in ieder geval niet kunnen vinden.'
• Ted van Leeuwen verdedigt zijn aankoopbeleid bij FC Twente. Feit is dat de Enschedeërs sinds de entree van Giorgos Katsikas, Bruno Uvini, Chinedu Ede, Michael Olaitan en Thomas Agyepong niet bepaald glorieus uit de startblokken is geschoten. Na vier competitiewedstrijden stokt de teller op één schamel punt.

'Ik wil liever niet dat mensen mij vergelijken met mijn vader.'
• Hoewel zijn oudere broer Enzo besloot de naam van hun moeder aan te nemen, gaat Luca gewoon door het leven als Luca Zidane. De zoon van de Franse legende is echter geen beweende middenvelder, maar een doelman. En de jongste van de vier mannelijke telgen blijkt daar vrij bekwaam in. Hij maakt zelfs deel uit van Frankrijk Onder-17, dat komende maand deel zal nemen aan het WK in Chili. (FIFA.com)

• Het is even wennen als het beeld instart, want binnen welke lijnen moet nou gespeeld worden? We kijken namelijk naar een jeugdelftal van Barcelona, dat nog op een half veld acteert en niet tegen clubs als Real Madrid of Sevilla, maar in dit geval tegen de jeugd van Sant Cugat. De twaalfjarige Sergi Oriol toont echter al de klasse die de sterren van het vlaggenschip van de Catalanen ook wekelijks etaleren.

'Ik heb het al eerder gezegd en zeg het nog een keer: we moeten meer sexy ladies in onze stadions hebben. Dan volgen de mannen vanzelf, om de wedstrijden te komen bekijken.'
• Die Kwesi Nyantakyi is zo gek nog niet. De president van de Ghanese voetbalbond pleit voor meer schone dames in de stadions. Dit om de terugloop van bezoekersaantallen tegen te gaan. Wij zijn benieuwd of er pilots komen en vooral hoe lang het duurt voor dit idee overwaait naar Europa. (Montie FM)

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.