Kluivert junior laat zich gelden, Jagielka maakt wereldgoal

Reacties

In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Kluivert junior laat zich gelden, Jagielka maakt wereldgoal

'Barcelona en Atlético Madrid zijn de beste ploegen van Spanje.'
Atlético Madrid-voorzitter Enrique Cerezo heeft een pittige uitspraak gedaan. De preses van de hoofdstedelingen vindt aartsrivaal Real Madrid geen topploeg meer. Zaterdag neemt de club van Cerezo het op tegen Barcelona en in de aanloop naar dat duel zei hij dat de Catalanen en Atlético Madrid de besten van Spanje zijn. 'Want', zo zegt hij. 'De laatste twee titels gingen naar Barcelona en Atlético.'

'Ik botste vaak genoeg met Sir Alex Ferguson.'
Wayne Rooney is alweer bezig aan zijn twaalfde seizoen bij Manchester United. Liefst negen van die twaalf seizoenen werkte hij samen met Sir Alex Ferguson, de legendarische manager die liefst 25 seizoenen actief was bij de Mancunians. In die negen seizoenen had de aanvaller over het algemeen een goede band met de Schot, hij noemde hem zelfs de beste manager ooit. Maar ze waren het ook regelmatig met elkaar oneens, zo liet Rooney weten aan The Telegraph.

'In Londen dacht ik iedere dag aan Atlético Madrid.'
Filipe Luís is terug bij Atlético Madrid. De linksback verkaste vorig jaar zomer naar Chelsea, maar bewandelde dit jaar alweer de omgekeerde weg. In Engeland kon de Braziliaan niet op veel speeltijd rekenen en wilde daarom na één seizoen weer vertrekken. Een andere reden dat hij nooit kon aarden bij The Blues, of misschien wel de belangrijkste, was zijn heimwee naar Madrid. Zo vertelde hij maandag aan AS.

Patrick Kluivert heeft in zijn carrière een aantal mooie doelpunten gemaakt, maar zijn zoon Justin kan er ook wat van. De oudste zoon van de voormalige topscorer van het Nederlands elftal speelt inmiddels in de B1 van Ajax en maakte deze fraaie goal in het treffen met de leeftijdsgenoten van Vitesse.

• Everton-verdediger Phil Jagielka (foto boven) is een speler met verborgen talenten. Zo stond hij bij Sheffield United, de club waar hij zijn voetballoopbaan begon, in 2006 een half uur in het doel tijdens de met 1-0 gewonnen Premier League-wedstrijd tegen Arsenal. Hij hield dus de nul. Ook bewees hij al eens prachtige doelpunten te kunnen maken. Zo haalde hij vorig jaar verwoestend uit in de Merseyside derby tegen Liverpool. En maandag op de training van het Engelse nationale team liet hij zien ook met een halve omhaal te kunnen scoren. Kijk en geniet!

• En als we het dan toch over verborgen talenten hebben... Dit elfjarige jongetje kan twee dingen erg goed: hooghouden en Rubik's kubussen oplossen. Tot zover nog niets geks, want er zijn duizenden - misschien miljoenen - mensen die dit kunnen. Voor deze tiener werd het hooghouden echter te makkelijk en zijn Rubik's kubus saai. Maar daar verzon hij iets op! Waarom niet gewoon de puzzle oplossen tijdens het hooghouden?

'We presteren goed omdat we niet jaloers zijn op elkaar.'
• Het seizoen 2014/15 was uiterst succesvol voor Barcelona. De Catalanen wonnen de Spaanse titel, de nationale beker én de Champions League. Grotendeels dankzij de goals van Luis Suarez, Neymar en natuurlijk Lionel Messi. De reden achter dit succes? De drie zijn niet jaloers op elkaar. Dat vertelt Suarez aan ESPN. Het drietal kan het goed met elkaar vinden, zowel op als naast het veld. 'En Neymar en ik weten gewoon dat Lionel de beste is', aldus de ex-Ajacied.

'Als ze mijn naam roepen, weten ze niet eens zeker of ik het ben.'
• De Engelse vedette Steven Gerrard (35) kan weer zorgeloos over straat lopen. Het Liverpool-icoon vertrok afgelopen zomer na zeventien jaar bij The Reds en staat nu onder contract bij Los Angeles Galaxy. Waar hij in Engeland nauwelijks over straat kon, is dat in de Verenigde Staten anders. In gesprek met het magazine Hello! vertelt de middenvelder dat hij gewoon met zijn kinderen naar het strand kan gaan en in zes uur tijd slechts één of twee keer wordt aangesproken. En zelfs dan twijfelen mensen nog of hij het wel echt is.

'Ik zou mezelf nog voor een bus gooien voor Mourinho.'
John Terry maakte met Chelsea niet de beste seizoensstart uit zijn loopbaan mee. De oudgediende (34) van de Londense club werd in de wedstrijd tegen Manchester City (3-0 verlies) zelfs voortijdig naar de kant gehaald. Gelukkig was hij daar niet mee. Toch zou de verdediger zijn club nooit verruilen voor een ander Premier League-team, zo schrijft Piers Morgan. De journalist, tevens fan van Arsenal, probeerde Terry in een gesprek te verleiden tot een komst naar het Emirates Stadium, maar kreeg nul op het rekest. 'José is de beste manager die ik ooit heb gehad.'

'Schneiderlin zal me goed helpen bij Manchester United.'
• Het Manchester United van manager Louis van Gaal baarde deze zomer opzien door het Franse talent Anthony Martial (19) voor liefst vijftig miljoen euro (wat kan oplopen tot tachtig miljoen) over te nemen van AS Monaco. Hij werd daarmee de duurste jongeling ooit. De aanvaller wil zijn transfersom graag waarmaken en verwacht dat zijn land- en teamgenoot Morgan Schneiderlin hem hierbij zal helpen. Bij het nationale team van Frankrijk kreeg hij deze week al het nodige advies van de middenvelder, die deze zomer van Southampton naar The Red Devils verkaste.

• Elleboogstoten zijn verboden in het voetbal. Die horen bestraft te worden met een rode kaart. En die rode kaart wordt dan weer gegeven door de scheidsrechter. Maar wat als de leidsman zelf de boosdoener is? De Spaanse arbiter Eiriz Mata deelde deze enorme beuk uit aan Lucas Aveldaño, een Argentijnse voetballer van Real Mallorca. Wat vinden jullie: geel of rood?

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.