Mellberg en Ljungberg vechten weer eens

Vier jaar geleden lagen ze al eens met elkaar overhoop. Dit weekeinde deden ze dat opnieuw: Olof Mellberg (foto) en Fredrik Ljungberg kregen het met elkaar aan de stok in de kleedkamer.

Mellberg en Ljungberg vechten weer eens

Een Zweedse bondswoordvoerder bevestigde dat er een 'kort maar hevig' opstootje was tussen Mellberg en Ljungberg. Bondscoach Lars Lagerbäck relativeerde het incident. 'Soms heb je dat na een wedstrijd, vooral als je niet het resultaat krijgt wat je beoogde', aldus de trainer wijzend naar het 0-0 gelijkspel met Trinidad en Tobago.

En ook Ljungberg deed niet geheimzinnig. 'We willen ver komen in dit toernooi, daarom hadden we die discussie. Hopelijk spelen we beter tegen Paraguay', aldus de middenvelder. 'Ik trek meer op met andere spelers dan met Mellberg. Maar ik heb respect voor hem als persoon en als speler. Er is geen probleem.'

Tijdens het WK in Japan en Zuid-Korea ging het tweetal elkaar te lijf tijdens een training, nadat Mellberg Ljungberg ondersteboven had geschopt. Toenmalige ploeggenoten Daniel Andersson en Henrik Larsson moesten de kemphanen uit elkaar halen.

Bekijk hier al onze video's