Megaschorsing wegens spugen afgezwakt: maanden worden wedstrijden

Reacties

Clemens Fandrich kan dit seizoen toch nog in actie komen. De dertigjarige speler van Erzgebirgue Aue werd onlangs voor zeven maanden geschorst wegens spugen naar een assistent-scheidsrechter, maar in hoger beroep is die straf teruggebracht tot zeven wedstrijden.

Megaschorsing wegens spugen afgezwakt: maanden worden wedstrijden
Erzgebirge Aue
Erzgebirge Aue
1 - 0
FC Ingolstadt 04
FC Ingolstadt 04

Daarmee haalt Erzgebirgue Aue zijn gelijk. De Tweede Bundesliga-club stelde via zijn advocaat al dat Fandrich op 22 oktober in het duel met FC Ingolstadt 04 niet opzettelijk had gespuugd richting Roman Potemkin, maar dat hij bij zijn protest zo hard sprak dat er speeksel vrij kwam. De Duitse voetbalbond (DFB) kwam donderdag tot dezelfde conclusie. 'Het blijft twijfelachtig of hij de heer Potemkin opzettelijk in het gezicht wilde spugen.'

Potemkin verklaarde dat Fandrich hem in zijn rechteroog had gespuugd, maar vermoedde ook dat dit gebeurde tijdens het praten. De DFB heeft die verklaring van de assistent-scheidsrechter ook meegenomen in haar oordeel. En dus kan de middenvelder dit seizoen toch nog in actie komen. In plaats van zeven maanden wordt hij voor zeven wedstrijden geschorst. Na de winterstop kan Fandrich weer in actie komen in de Tweede Bundesliga.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.