Duitse prof zeven maanden (!) geschorst wegens spugen arbiter

Reacties

De tuchtcommissie van de Duitse voetbalbond (DFB) heeft donderdag een wel heel lange schorsing uitgedeeld. Erzgebirge Aue-speler Clemens Fandrich mag zeven maanden (!) niet in actie komen, omdat hij een assistent-scheidsrechter in zijn oog heeft gespuugd.

Duitse prof zeven maanden (!) geschorst wegens spugen arbiter
© Imago

Dat is het oordeel van het tuchtorgaan van de DFB. Dat heeft vastgesteld dat Fandrich op 22 oktober in het thuisduel in de Tweede Bundesliga met FC Ingosltadt 04 in de 89ste minuut in het rechteroog van assistent-scheidsrechter Roman Potemkin heeft gespuugd (zie video onder). Fandrich ontkende dat hij dit heeft gedaan, maar op basis van de beelden en de verklaring van de official wordt hij nu voor zeven maanden geschorst.

Het seizoen van Fandrich is door die bikkelharde straf daardoor al zo goed als ten einde, maar de tuchtcommissie van de DFB stelt dat het nog mild is voor de dertigjarige Duitser. 'Op dergelijke acties tegen een arbiter of een van zijn assistenten staat een straf van zes maanden tot twee jaar.' Omdat Fandrich in twaalf jaar profvoetbal van onbesproken gedrag is, blijft het bij zeven maanden schorsing. 'Een hogere straf had ook gekund.'

Erzgebirgue Aue legt zich niet neer bij de maandenlange schorsing en gaat in beroep. 'Zeven maanden schorsing is een onacceptabele straf', laat de Tweede Bundesliga-club via bestuurslid en advocaat Kay Werner weten. Volgens Werner zijn er fouten gemaakt met de procedure en heeft Fandrich niet met opzet gespuugd. 'Potemkin heeft in zijn verklaring uitgelegd dat het gebeurde terwijl Clemens sprak en klaagde. Daarom vind ik deze straf onbegrijpelijk.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Meer 2. Bundesliga
Meer over 2. Bundesliga
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.