Megacrisis in München: 'Waar was het team dat kampioen wilde worden?'

Reacties

Crisis met kapitalen. Na de dramatische nederlaag in Mainz is bij Bayern München de stemming onder het nulpunt gezakt, is de teneur in de Duitsland.

Megacrisis in München: 'Waar was het team dat kampioen wilde worden?'
© Pro Shots
FSV Mainz 05
FSV Mainz 05
3 - 1
Bayern München
Bayern München

Het was al code rood in München. Maar in plaats van een crisisbezwering zakte Der Rekordmeister dieper in het moeras. 'Mainz vernedert rampzalig Bayern, Tuchel-elf zakt diep weg in crisis', is de teneur bij het Beierse TZ. 'Nieuw dieptepunt! Bayern stort compleet in!', kopt Sport1 over het Bayern-debacle in Mainz. 'Zielig Bayern dieper en dieper in de crisis', is te lezen in Abendzeitung München.

'Tuchel am Tiefpunkt', wijst BILD na de sensationele nederlaag van Bayern in Mainz op het uitgebleven effect van de wisseling van de wacht. Want na het ontslag van Julian Nagelsmann werden in zeven duels slechts twee zeges geboekt. 'Bayern tuimelt in een megacrisis.'

Het was de volgende uiterst pijnlijke tik, enkele dagen na de uitschakeling in de Champions League. Toen was het al crisis in München, waar de Duitse titel een vanzelfsprekendheid is maar nu met twijfels omgeven is.

De clubleiding, Oliver Kahn, Hasan Salihamidzic en Herbert Hainer, dook direct na afloop de catacomben in. 'We speelden een catastrofale tweede helft', zei algemeen directeur Kahn. 'Waar was het team dat kampioen van Duitsland wilde worden? Het zal zeer moeilijk worden om de titel te grijpen met zo'n optreden. Wat het team nu bracht op het veld, is niet genoeg om de titel te pakken.'

Kahn stond afgelopen week zelf ook ter discussie. De oud-doelman wil van geen wijken weten. 'Mijn enige doel is om dit seizoen te eindigen met de titel en dan weer de aanval te zoeken in het nieuwe seizoen.' Maar voorlopig is de blik gericht op Borussia Dortmund, dat zaterdag Bayern kan aflossen als koploper.

Bundesliga

Stand Bundesliga 2022/2023

Duitsland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Bayern München
34
21
8
5
92-38
+54
71
2
Borussia Dortmund
34
22
5
7
83-44
+39
71
3
RB Leipzig
34
20
6
8
64-41
+23
66
4
Union Berlin
34
18
8
8
51-38
+13
62
5
SC Freiburg
34
17
8
9
51-44
+7
59
* Actueel tot en met 5 jun. 2023
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.