Meer details over arbitrale blunder in Engeland: verkeerde VAR-check

Reacties

Liverpool is zaterdag op bezoek bij Tottenham Hotspur een loepzuiver doelpunt door de neus geboord. Uiteindelijk zouden het negental van de bezoekers onderuit gaan in Londen (2-1). Dit ging er mis bij de arbitrage.

Meer details over arbitrale blunder in Engeland: verkeerde VAR-check
© Viaplay
Tottenham Hotspur
Tottenham Hotspur
2 - 1
Liverpool
Liverpool

Luis Díaz dacht de score te openen, maar het doelpunt van de Colombiaan ging vanwege buitenspel niet door. In werkelijkheid bleek Díaz helemaal geen buitenspel te staan en bleek er sprake van miscommunicatie bij de arbitrage. Scheidsrechterscommissie PGMOL kwam met excuses en sprak van een menselijke fout.

Maar waar ging het dan mis? Scheidsrechter Simon Hooper volgde het vlagsignaal van zijn assistent en zette een streep door het doelpunt van Díaz. Darren England, de VAR van dienst, ging checken en moet hebben gezien dat de Liverpool-aanvaller helemaal geen buitenspel stond. England dacht om onduidelijke redenen echter dat Hooper een doelpunt had gegeven.

Om het doelpunt te bevestigen, riep de VAR 'check voltooid' in zijn microfoontje. Wat er vervolgens gebeurde, was dat Hooper begreep dat er inderdaad sprake was van buitenspel. Dat betekende dat de fout niet resulteerde in een doelpunt van Liverpool, dat uiteindelijk onderuit zou gaan. PGMOL start een onderzoek naar de gang van zaken.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Meer Premier League
Meer over Premier League
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.