Mbappé droomt van historische hattrick in 2020

Reacties

Het jaar 2020 moet voor Kylian Mbappé een zeer memorabel jaar worden. De Franse spits van Paris Saint-Germain zet, mogelijk tegen beter weten in, hoog in.

Mbappé droomt van historische hattrick in 2020
© Pro Shots

Op het wensenlijstje voor 2020 heeft Mbappé drie hoofdprijzen staan met club en land. 'Een hattrick met de Champions League-winst, de Europese titel en de olympische titel. Dat zou niet slecht zijn', zegt hij in France Football.

'Het klinkt onhaalbaar, maar ik wil deze droom vervullen. Het zou me trots maken met PSG de eerste Champions League-titel te winnen en met mijn land meer prijzen te winnen.'

Mbappé beseft dat er op weg naar zijn droom nog wat obstakels liggen. 'Wat mijn deelname aan de Olympische Spelen betreft heb ik het niet voor het zeggen. Natuurlijk wil ik naar Tokio. Maar als mijn club, die ook mijn werkgever is, niet wil dat ik ga, dan leg ik me daarbij neer.'

Op korte termijn komt er waarschijnlijk meer duidelijkheid. 'Ik ga binnenkort praten met Leonardo', zegt Mbappé over de plannen voor een onderhoud met de technisch directeur van PSG.

De Franse club staat niet te springen z'n spits naar Tokio te laten gaan. Nog los van de risico's op blessureleed mist Mbappé bij deelname aan het olympisch voetbaltoernooi - de finale staat op programma voor 8 augustus - de start van het nieuwe seizoen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer K. Mbappé
Meer over K. Mbappé
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.