Ook Neymar wil deze zomer twee eindtoernooien meemaken

Reacties

Paris Saint-Germain moet komend Ligue 1-seizoen mogelijk beginnen zonder steraanvallers Kylian Mbappé én Neymar. Ook de Braziliaan wil naar de Olympische Spelen.

Ook Neymar wil deze zomer twee eindtoernooien meemaken
© Pro Shots

Nadat Mbappé al eerder zijn verlangen had geventileerd aan te treden op het EK én de Olympische Spelen, heeft nu ook Neymar laten doorschemeren een vergelijkbaar dubbel zomerprogramma te willen afwerken. Naast de strijd om de Copa América zou hij ook met Brazilië als dispensatiespeler voor goud willen gaan in Tokio.

'Ik wil deelnemen aan zowel het toernooi om de Copa América als de Olympische Spelen', zei Neymar na het 3-3 gelijkspel tegen AS Monaco. 'Ik denk wel dat het wat gecompliceerd ligt. Jullie moeten het PSG maar vragen.'

Zijn Parijse club zit niet te springen om Neymar, en met hem Mbappé, vrij te maken voor twee zomerse eindtoernooien. Nog los van het risico's op blessures betekent het ook een competitiestart zonder de twee aanvallers, die immers meer tijd nodig hebben om bij te komen van de inspanningen op beide toernooien. In 2016 wees Barcelona het verzoek van Neymar af. 'Ze lieten me niet gaan. Ik hoop voor honderd procent dat ik Brazilië op een manier kan helpen', aldus de Braziliaan, die alleen op de Olympische Spelen acte de presence gaf.

Mogelijk is er geen dilemma voor Neymar. In tegenstelling tot Frankrijk heeft Brazilië zich nog niet geplaatst voor de Olympische Spelen in Tokio.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Neymar
Meer over Neymar
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.