Mazzari wil prestatie van Maradona uit boeken schieten

Napoli-coach Walter Mazzari heeft zich met zijn ploeg verzekerd van Champions League-voetbal voor het volgende seizoen. De succestrainer noemt dat een bijzondere prestatie.

Mazzari wil prestatie van Maradona uit boeken schieten

'De laatste vier jaar hebben we ons voor Europees voetbal gekwalificeerd', vertelt Mazzari, die achter Juventus al zeker is van de tweede plaats door de 3-0 zege van woensdag bij Bologna. 'Daarom verdienen de spelers niets dan lof. Kijk alleen maar naar het verschil in budget en salarissen met Juventus.'

'Om kampioen te worden moet je ook een team hebben dat dat voor elkaar kan krijgen', legt Mazzari uit waarom hij Juventus voor heeft moeten laten gaan. 'Met een team vol kampioenen is het eenvoudig de Scudetto te winnen.'

Napoli-voorzitter Aurelio De Laurentiis is blij met de prestaties van zijn club, maar is zelfbewust. 'Ik wil wel duidelijk maken dat de tweede plaats voor ons niet bijzonder is. Het is en moet gewoongoed zijn. Het zijn ook de doelen die we gesteld hebben. Vooruitstrevend zijn in Italië, dat moet gebruikelijk zijn voor Napoli.'

ContractDe Laurentiis gaf tevens aan het na dit seizoen aflopende contract van coach Mazzari te willen verlengen. 'We willen hem graag zo dicht mogelijk bij ons houden', aldus de preses die behalve voorzitter ook een succesvolle filmproducent is.

Zelf is Mazzari luchtig over zijn al snel aflopende contract. 'Er zijn geen problemen met de voorzitter. We hebben veel contact. Ik moet een persoonlijk besluit nemen en voordat ik bepaal of ik hier doorga, wil ik alles goed afwegen', laat de succescoach wel ruimte voor speculatie.

Mogelijk wil Mazzari zijn besluit pas nemen als hij de plannen van topschutter Edinson Cavani kent. De Uruguayaan was ook dit seizoen goud waard voor de Napolitanen met liefst 27 competitiedoelpunten. Cavani, wiens contract tot medio 2017 loopt, wordt veelvuldig in verband gebracht met een overstap naar een Europese topclub.

Onzekerheid of niet. Mazzari wil in de laatste twee competitieduels met Siena (thuis) en AS Roma (uit) zes punten pakken. Dan kan hij qua puntengemiddelde immers hoger uitkomen dan een legendarische Napoli-ploeg van weleer. Onder aanvoering van niemand minder dan Diego Maradona werd Napoli in het seizoen 1989/90 kampioen met 72 punten uit 34 wedstrijden, hetgeen een gemiddelde van 2,12 punt per wedstrijd oplevert. Momenteel staan Mazzari & co op 2,08.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen