'Mathias Pogba in hechtenis genomen in chantagezaak tegen zijn broer'

Reacties

Voormalig Sparta Rotterdam-spits Mathias Pogba is volgens Franse media in hechtenis genomen. De 32-jarige Fransman met Guineese roots is verdachte in een afpersingszaak tegen zijn jongere broer Paul Pogba.

'Mathias Pogba in hechtenis genomen in chantagezaak tegen zijn broer'
© Pro Shots

De Zaak Pogba houdt de gemoederen in Frankrijk al weken bezig. Mathias Pogba kwam eind augustus zelf naar buiten met 'explosieve onthullingen' over zijn broer. In een video op TikTok dreigde de spits met onthullende verhalen over Paul Pogba, ook in relatie tot zijn agent Rafaela Pimenta en ploeggenoot bij de Franse ploeg Kylian Mbappé.

De advocaten van Paul Pogba lieten in een statement al snel weten dat er juridische stappen werden genomen tegen Mathias Pogba. De bedreigingen zouden deel uitmaken van een poging tot afpersing. RMC Sport meldde dat Pogba eerder al zo'n 100 duizend euro had betaald aan zijn afpersers, maar dit was voor hen niet genoeg. Volgens France Info eiste de bende, waarin enkele jeugdvrienden van Pogba zaten, dertien miljoen euro van de sterspeler.

Woensdag kwam Le Monde met een update. Mathias Pogba en drie anderen zouden in hechtenis genomen zijn vanwege mogelijke betrokkenheid bij een afpersingszaak. Het viertal zou woensdag verhoord zijn. Mathias Pogba zou zich overigens zelf bij de politie hebben gemeld. De berichtgeving van Le Monde wordt onderschreven door andere media, waaronder AFP.

Bekijk hier al onze video's
Meer M. Pogba
Meer over M. Pogba
Meer P. Pogba
Meer over P. Pogba
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.