Pogba (30) voor vier jaar geschorst wegens dopinggebruik

Reacties

Paul Pogba mag de komende vier jaar niet voetballen. De Franse middenvelder, die dit seizoen nog voor Juventus speelde, is geschorst wegens dopinggebruik.

Pogba (30) voor vier jaar geschorst wegens dopinggebruik
© Pro Shots

Pogba testte na het duel met Udinese (0-3), waarin hij niet speelde, op 20 augustus positief op het gebruik van DHEA. Dat is een middel dat testosteronproductie bevordert. Pogba viel daarna nog twee keer in bij Juventus in duels met Bologna en Empoli. Dat zullen de komende tijd ook de laatste wedstrijden van de Fransman blijven waarin hij in actie kwam.

De antidopingaanklager wilde de 30-jarige Fransman een schorsing van vier jaar opleggen. Daar is de Italiaanse antidopinginstantie dus in mee gegaan. Pogba heeft nog wel de mogelijkheid om de schorsing aan te vechten. Hij traint overigens al sinds september niet meer mee bij zijn club Juventus, want hij was al tijdelijk geschorst. De Fransman staat momenteel nog wel onder contract bij Juventus, maar krijgt niet meer zijn volledige salaris. Door een afspraak tussen Italiaanse clubs en de spelersvakbond van het land, betaalt Juventus Pogba maar 2400 euro per maand. 

Juventus zal, nu de zware straf van Pogba bekend is, snel afwillen van de Franse middenvelder, die eigenlijk nog een contract tot de zomer van 2026 heeft. De verloren zoon van de Bianconeri keerde in juli 2022 terug bij de club waar hij ooit was doorgebroken, nadat zijn contract bij Manchester United ten einde was gekomen. Zijn tweede termijn bij Juventus werd echter ook geen daverend succes, mede door blessureleed speelde Pogba maar twaalf duels sinds zijn terugkeer. Een mooi einde van zijn Juventus-carrière kan Pogba nu wel op zijn buik schrijven.

Pogba speelde 91 interlands voor Frankrijk en won het WK in 2018. Zijn laatste wedstrijd voor de nationale ploeg speelde hij tegen Zuid-Afrika op 29 maart 2022. 

Spelersprofiel

P. Pogba


Geboortedatum:
15 maart 1993
Leeftijd:
31
Geboorteplaats:
Lagny-sur-Marne
Nationaliteit
Frankrijk
Lengte:
1,91 m
Gewicht:
84 kg
Huidige club:
Juventus
Bekijk hier al onze video's
Meer Juventus
Meer over Juventus
Meer P. Pogba
Meer over P. Pogba
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.