'Geschokte' Pogba in beroep tegen dopingschorsing

Reacties

Paul Pogba heeft aangekondigd in beroep te gaan tegen zijn dopingschorsing. Donderdag werd bekend dat hij vier jaar geen voetbalwedstrijden meer mag spelen, maar daar is de middenvelder van Juventus het niet mee eens.

'Geschokte' Pogba in beroep tegen dopingschorsing
© Pro Shots

De Fransman testte positief op het gebruik van DHEA, een middel dat testosteronproductie bevordert. Daarvoor kreeg hij vier jaar schorsing aan zijn broek. 'Ik ben vandaag op de hoogte gebracht van dit besluit en ben van mening dat het vonnis onjuist is', schrijft Pogba in een statement op zijn sociale media.

'Ik ben verdrietig, geschokt en diepbedroefd dat alles wat ik in mijn professionele spelerscarrière heb opgebouwd, van mij is afgenomen.' Pogba vertelde dat hij door 'wettelijke beperkingen' nog niet kan vertellen wat er exact is gebeurd. 'Maar ik heb in ieder geval nooit willens en wetens supplementen gebruikt die in strijd zijn met de antidopingregels.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

'Als professioneel atleet zou ik zoiets nooit doen. Ik heb nooit medeatleten en supporters geminacht of bedrogen.' Daarom kondigt Pogba ook aan in beroep te gaan. 'Als gevolg van de vandaag bekendgemaakte beslissing ga ik hiertegen in beroep bij het Hof van Arbitrage voor de Sport.' Pogba had in een eerder stadium al een second opinion aangevraagd. Ook daar testte hij positief.

Spelersprofiel

P. Pogba


Geboortedatum:
15 maart 1993
Leeftijd:
31
Geboorteplaats:
Lagny-sur-Marne
Nationaliteit
Frankrijk
Lengte:
1,91 m
Gewicht:
84 kg
Huidige club:
Juventus
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Juventus
Meer over Juventus
Meer P. Pogba
Meer over P. Pogba
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.