Afpersing en een medicijnman: affaire Pogba houdt Frankrijk in zijn greep

Reacties

De affaire-Pogba houdt de grote Franse media behoorlijk bezig. Sinds Mathias Pogba zondag aankondigde met grote onthullingen te komen over zijn broer Paul en steraanvaller Kylian Mbappé, staan de grote sportkranten vol met berichtgeving over de kwestie.

Afpersing en een medicijnman: affaire Pogba houdt Frankrijk in zijn greep
© Pro Shots

Mathias Pogba, in het seizoen 2016/17 nog actief voor Sparta Rotterdam, kondigde afgelopen weekend in een video op TikTok aan met onthullingen te komen over Pogba en Rafaela Pimenta, sinds het overlijden van Mino Raiola de zaakwaarnemer van de middenvelder van Juventus. 'Ik zal belangrijke dingen zeggen over Kylian Mbappé. Veel elementen en getuigen bevestigen wat ik zal openbaren. Het zou explosief kunnen zijn.'

De advocaten van Pogba lieten in een statement al snel weten dat er juridische stappen worden genomen tegen Mathias Pogba. De bedreigingen zouden deel uitmaken van een poging tot afpersing. RMC Sport meldt dat Pogba eerder al zo'n 100 duizend euro heeft betaald aan zijn afpersers, maar dit was voor hen niet genoeg. Volgens France Info eist de bende, waarin enkele jeugdvrienden van Pogba zitten, dertien miljoen euro van de sterspeler.

De video waarin Mathias Pogba de explosieve onthullingen aankondigt.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Pogba zou in juli al zijn lastiggevallen op het trainingscomplex van Juventus. En toen hij in maart tijdens in een interlandpauze in Parijs was, zou hij zijn meegesleept en beroofd in een appartement in de Franse hoofdstad. En dat allemaal omdat de 29-jarige middenvelder zijn jeugdvrienden 'geen financiële steun' zou hebben gegeven. In januari had hij een van zijn vrienden al uit huis gezet, nadat die 200 duizend euro had uitgegeven met zijn creditcard.

Er loopt inmiddels al een politieonderzoek naar de zaak, waarin ook Mbappé inmiddels ongewild betrokken is geraakt. Zondag beweerde Mathias Pogba in een reeks berichten op Twitter dat Pogba een medicijnman zou hebben gevraagd om een kwade spreuk uit te spreken over de steraanvaller van Paris Saint-Germain en het Franse elftal. Ook noemt de 32-jarige spits zijn beroemde broer een hypocriete leugenaar en een verrader.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Pogba ontkent alle beschuldigingen uiteraard. De entourage van Mbappé volgt alles ondertussen van een afstand en vindt het nog te vroeg om actie te ondernemen, weet L'Équipe. Desondanks maakt bondscoach Didier Deschamps zich volgens de Franse sportkrant grote zorgen: de broedertwist moet immers geen splijtzwam worden in de Franse selectie, minder dan drie maanden voor de start van het WK in Qatar.

WK
Het zou niet voor het eerst zijn dat Franse nationale ploeg tijdens een groot toernooi zou worden verscheurd door interne strubbelingen. Bondsvoorzitter Noël Le Graët vindt het nu nog te vroeg voor maatregelen, zo liet hij weten aan RMC Sport. 'Op dit moment gaat het nog om geruchten, voor zover ik weet is er nog niemand naar de rechter gestapt. Ik hou van Paul, ik hoop dat dit geen invloed heeft op zijn plek in de Franse selectie.'

Karim Benzema was door de affaire met Mathieu Valbuena jarenlang persona non grata bij de Franse nationale ploeg, maar werd vorig jaar in ere hersteld.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer K. Mbappé
Meer over K. Mbappé
Meer P. Pogba
Meer over P. Pogba
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.