'Materiaalman' Vermeeren ziet Janssen absolute hoofdrol vervullen bij Antwerp

Reacties

Vincent Janssen heeft Antwerp FC naar de halve finale van het bekertoernooi geschoten. De ploeg van coach Mark van Bommel moest het op bezoek bij OH Leuven doen zonder groeibriljant Arthur Vermeeren, die aan de vooravond van een miljoenentransfer staat. Janssen viel niet alleen op door zijn goals.

'Materiaalman' Vermeeren ziet Janssen absolute hoofdrol vervullen bij Antwerp
© Pro Shots
OH Leuven
OH Leuven
2 - 3
Antwerp
Antwerp

Waar het kwartfinaleduel vorige week vanwege het slechte weer nog werd afgelast, moesten de ploegen nu wel aan de bak op Den Dreef. Van Bommel deed daarbij weer een beroep op een drietal landgenoten, want Owen Wijndal, Jurgen Ekkelenkamp en Janssen stonden allemaal in de basis. Logisch ook, aangezien de drie tegen Charleroi met een goal allemaal hun aandeel hadden in de 4-1 zege.

Zondag had Vermeeren tegen Charleroi nog meegedaan. Met een overgang van 25 miljoen euro naar Atlético in de maak, wilde Antwerp nu geen risico nemen. De jonge middenvelder had zelf best willen voetballen, liet Van Bommel in de Belgische pers optekenen. 'Wie Arthur kent, weet dat hij hier wou spelen. Ik had hem ook graag opgesteld, maar luister naar de club. Volgens mijn weten is de transfer nog niet helemaal rond en dan willen de clubs dit risico niet nemen. Kijk, we wisten dat deze transfer kon gebeuren, maar het is spijtig dat dit net nu al het geval is. Maar ik gun Arthur die stap en ik denk dat hij dat ook aankan. Hij heeft me al enkele dingen gevraagd en ik heb hem gezegd dat Atlético een club is die bij hem past. Maar ik heb hem ook gezegd dat dit een keuze is die hij zelf moet maken', aldus de coach van Antwerp, dat een handige manier had gevonden om Vermeeren wel in de dug-out te laten zitten (zie hieronder).

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Vanaf zijn plek in die dug-out zag 'materiaalman' Vermeeren hoe Antwerp razendsnel op achterstand kwam. Youssef Maziz trof doel met een geplaatste boogbal, al ging doelman Senne Lammens daarbij niet helemaal vrijuit.

Vervolgens was het woord aan Janssen. Eerst schoot hij de bal bij een penalty in het dak van het doel, na een overtreding van Siebe Schrijvers op voormalig SC Heerenveen-aanvaller Chidera Ejuke. Na ruim een kwartier was het opnieuw raak voor Janssen, die van een flinke afstand zijn vierde bekergoal binnenschoot. Met dat kwartet bekertreffers is hij gedeeld topscorer in de Croky Cup.

Na rust vergrootte Antwerp al snel de marge. Binnen tien minuten schoot Zeno Van den Bosch raak na geklungel van Leuven bij een corner. Leuven deed via Mathieu Martens nog wel wat terug, maar tot opluchting van Van Bommel bleef het bij 2-3. Janssen haalde het laatste fluitsignaal niet, hij kreeg in de ultieme slotfase zijn tweede gele kaart omdat hij te laat was met een sliding.

Oostende
Begin februari wacht vervolgens de halve finale tegen KV Oostende, dat dit seizoen door financiële problemen en een puntenstraf onderaan staat in de Tweede Klasse. Donderdag blijkt of Anderlecht of Union Sint-Gilis het in de andere halve finale zal opnemen tegen Club Brugge. De finale is op 9 mei in het Koning Boudewijnstadion en Antwerp is door de zege van vanavond dus nog in de race om de bekerwinst van vorig seizoen te prolongeren.

Lees hier meer over de situatie van Oostende.

Arthur Vermeeren, linksboven op de bank.
© Pro Shots
Arthur Vermeeren, linksboven op de bank.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer OH Leuven
Meer over OH Leuven
Meer Antwerp FC
Meer over Antwerp FC
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.