Martino wil flitsende start Barcelona vervolgen bij Málaga

Voetbal International blikt elke speelronde vooruit op een wedstrijd in de Primera División. Voor de tweede speelronde is dat het duel tussen Málaga en Barcelona van zondag (21.00 uur).

Martino wil flitsende start Barcelona vervolgen bij Málaga

Málaga

Klassering: 16de plaats (nul punten uit één duel)
Vorm: V

Málaga is een van de Spaanse subtoppers die deze zomer een grote ster verloren aan de gevestigde top. Mede door de verkoop van middenvelder Isco naar Real Madrid (dertig miljoen euro) boekte de Andalusische club op de transfermarkt een winst van ruim 33 miljoen euro. In totaal vertrokken negen spelers uit La Rosaleda, daarvoor in de plaats kwamen veelal minder aansprekende, relatief goedkope vervangers. Wel heeft Málaga een nieuwe spits binnengehaald. Iemand die in de Eredivisie bekend is. Na een mislukte poging bij PSV'er Tim Matavz heeft de club zich met succes gewend tot Mounir El Hamdoui. De voormalig speler van onder meer AZ en Ajax had bij Fiorentina geen uitzicht op speeltijd. Afgelopen zomer vertrokken Javier Saviola en ook Júlio Bapista bij Málaga. Roque Santa Cruz is de laatst overgebleven gevestigde spits. Hij heeft daardoor nu gezelschap van El Hamdaoui.

Uitgelicht
Bernd Schuster is dit seizoen, ongeveer vierenhalf jaar na zijn ontslag bij Real Madrid, teruggekeerd als hoofdcoach in de Primera División. De kersverse Málaga-trainer is opvallend genoeg de enige in de Spaanse hoogste afdeling die ooit een landstitel heeft behaald. Met Real Madrid werd hij kampioen in 2008. Deze zomer vertrokken José Mourinho en Tito Vilanova, die ook op een titel konden wijzen. 'Tijdens mijn afwezigheid is La Liga veranderd', stelt Schuster. 'Het draait om slechts tweeënhalve teams; Barça, Real en een klein beetje Atlético… Wel denk ik dat het Spaanse voetbal in het algemeen, dus ook de Spaanse ploeg, in de tussentijd is verbeterd.'

Barcelona

Klassering: 1ste plaats (drie punten uit één duel)
Vorm: W

De competitie is welgeteld één speelronde ver en nu al maakt Barcelona zich zorgen over de gesteldheid van Lionel Messi. Woensdag tijdens het Super Cup-duel bij Atlético Madrid (1-1) bleef de Argentijnse superster tijdens de rust achter in de kleedkamer met spierklachten. Sinds hij op 2 april tijdens het Champions League-treffen met Paris Saint-Germain fors geblesseerd raakte, is de aanvaller nog niet helemaal in schwung gekomen. Van de sindsdien 27 door Barcelona en het Argentijnse elftal gespeelde wedstrijden, maakte Messi welgeteld eenmaal de negentig minuten vol. Mogelijk krijgt Neymar van trainer Tata Martino voor het eerst een basisplaats. De samenwerking tussen Messi en Neymar is in officieel verband vooralsnog beperkt gebleven tot zeven minuten. Tegen Atlético Madrid stonden beide supersterren niet tegelijkertijd op het veld, doordat Neymar pas in het tweede bedrijf zijn opwachting maakte. Tijdens de eerste speelronde tegen Levante (7-0) viel laatste genoemde in na 64 minuten spelen. Zeven minuten later liet Messi zich vervangen.

Uitgelicht
Voor Tata Martino wordt het bezoek met Barcelona aan Málaga interessant. Kort vóór zijn benoeming tot Barça's hoofdcoach gold de Argentijn als kandidaat voor de opvolging van Manuel Pellegrini. Volgens de Andalusische media waren Vicente Casado en Mario Husillos (Málaga's algemeen directeur en toenmalig sportdirecteur) zelfs naar Argentinië afgereisd voor eerste gesprekken. Ook Real Sociedad was, na het vertrek van hoofdtrainer Philippe Montanier, geïnteresseerd in Martino.

Onderlinge historie

Málaga wacht al bijna tien jaar op een overwinning op Barcelona in competitieverband. Op 3 december 2013 zegevierde het in La Rosaleda met 5-1, onder meer dankzij drie treffers van Salva. Destijds bekleedde het Barcelona van toenmalig coach Frank Rijkaard de twaalfde plaats in de Primera División. Van de vijftien daaropvolgende ontmoetingen won Barça er veertien; alleen de uitwedstrijd in maart 2006 bleef zonder doelpunten.

Datum Wedstrijd Uitslag Competitie
21/05/2011 Málaga - Barcelona 1-3 Primera División
22/01/2012 Málaga - Barcelona 1-4 Primera División
02/05/2012 Barcelona - Málaga 4-1 Primera División
13/01/2013 Málaga - Barcelona 1-3 Primera División
01/06/2013 Barcelona - Málaga 4-1 Primera División

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen