Martínez pareert kritiek op Rode Duivels: 'Deze generatie meer waarderen'

Reacties

België kan zaterdag bij een positief resultaat tegen Estland de WK-tickets boeken. Bondscoach Roberto Martínez lijkt op het WK van Qatar nog een keer met een 'gouden generatie' Rode Duivels voor de prijzen te kunnen gaan.

Martínez pareert kritiek op Rode Duivels: 'Deze generatie meer waarderen'
© Pro Shots
België
België
3 - 1
Estland
Estland

België geldt al jaren als kanshebber op de eindtoernooien, maar uiteindelijk wisten de Rode Duivels tot nu toe geen zilverwaar te winnen. Ook in de finaleronde van de Nations League viel België vorige maand niet in de prijzen. In de halve finale was Frankrijk te sterk.

Martínez vindt dat de spelersgroep ondanks het uitblijven van prijzen meer waardering verdient. 'Deze generatie heeft het voetbal in België veranderd', zei de Spanjaard, sinds 2016 bondscoach van België, tegen Het Laatste Nieuws. 'Ze hebben nog twaalf maanden tot het volgende toernooi. We moeten deze ploeg meer waarderen.'

'Wat deze generatie ons heeft gegeven, is gewoon uniek. Wat er ook gebeurt - prijzen of niet - zal daar niets aan veranderen. Het is moeilijk om een nationale ploeg te vinden met zoveel spelers met meer dan honderd caps die zo lang nummer één ter wereld is.'

'Deze generatie staat of valt niet met zilverwerk. Zij hebben ons getoond dat we kunnen wedijveren met de beste landen ter wereld. Waarom zouden we dat op het WK in Qatar ook niet kunnen? Dit is een fantastische periode voor het Belgische voetbal', besluit Martínez, die vijf jaar geleden Marc Wilmots opvolgde na het EK in Frankrijk.

WK Kwalificatie Europa

Stand Groep E WK Kwalificatie Europa 2022 Qatar

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
België
8
6
2
0
25-6
+19
20
2
Wales
8
4
3
1
14-9
+5
15
3
Tsjechië
8
4
2
2
14-9
+5
14
4
Estland
8
1
1
6
9-21
-12
4
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.